Kadeti na Slovaškem obstali med najboljših 16

T.S., 02.11.2012
Mednarodna prvenstva, Vse novice

V Bratislavi se je danes začelo Mednarodno prvenstvo Slovaške za kadete in kadetinje. V slovaški prestolnici našo deželo zastopa kar 5 kadetov in 2 kadetinji. Tekmovanje sta dobro začela Darko Jorgić in Erik Paulin, ki sta se v ekipnem delu tekmovanja uvrstila med najboljših 16, kjer sta tesno izgubila proti Moldaviji A.

Jorgić in Paulin za las ostala brez četrtfinala

Pod vodstvom Jožeta Urha in Mateja Petarja, ki se očitno dobro znajde v vlogi pomočnika novega selektorja za mladino, je 7 mladih slovenskih namiznotenisačev odpotovalo v Bratislavo, kjer se bodo do nedelje merili na Mednarodnem prvenstvu Slovaške za kadete in kadetinje.

Pri kadetih Slovenijo zastopajo Darko Jorgić, Erik Paulin, Aljaž Šmaljcelj, Tilen Cvetko in Peter Hribar, za kadetinje pa na Slovaškem nastopata Tamara Pavčnik in Gaja Paradiž.

Prvi dan tekmovanja je bil v celoti namenjen ekipnim bojem, kjer sta se izkazala Darko in Erik, ki sta v svoji skupini z zmagama nad Madžarsko z rezultatom 3:0 in Češko A s 3:1 zasedla prvo mesto in se tako uvrstila med 16 najboljših ekip na tekmovanju.

V osmini finala je letošnja najboljša kadeta v Sloveniji čakal obračun z reprezentanco Moldavije A, katerega sta igralca iz Hrastnika in Kopra po hudi borbi žal izgubila z rezultatom 2:3Darko je svoje delo opravil brezhibno in je zmagal obe posamezni tekmi ter tako ekipni del turnirja končal brez poraza, žal pa je odločila tekma dvojic, kjer sta bila Moldavca Afanasi Mutcoglo in Andrei Putuntica boljša z rezultatom 3:0. Erik je izgubil obe tekmi posameznikov, še kako pa skeli poraz v 2. tekmi, ko je proti Putuntici izgubil z 2:3, po tem, ko je Moldavec zadnji niz dobil z rezultatom 11:9. Nekaj sreče je Eriku zmanjkalo tudi v odločilni tekmi, kjer ga je Mutcogla premagal s 3:1, prva dva niza pa je levoroki Koprčan izgubil na razliko.

Ekipa Slovenija B, za katero so nastopali Aljaž, Tilen in Peter je v predtekmovalni skupini izgubila proti Rusiji A z rezultatom 0:3, kasneje pa prav tako brez izgubljene tekme premagala ekipo Litva B.

Podobno pot sta ubrali tudi dekleti, ki sta si napredovanje zaprla že v prvi tekmi, ko sta proti južnim sosedam s Hrvaške izgubila z rezultatom 2:3. Potek tekme je bil kot iz učbenika, žal pa sta krajši konec tokrat potegnili Tamara in Gaja. Pri Hrvaticah je blestela Matea Ombla, ki je dobila oba svoja posamezna obračuna, Tamara in Gaja pa sta opravili svojo primarno nalogo in premagali drugo igralko Klaro Ćakol. Po pričakovanjih je tako odločila tekma dvojic, v kateri sta bili po treh nizih, ki so se končali na razliko, boljši Hrvatici. V preostalih dveh obračunih sta naši dekleti z rezultatom 3:0 odpravili najprej Avstrijo, nato pa še Belorusijo A.

Jorgić pri posameznikih 4. nosilec turnirja

Jutri se na Slovaškem začenja tudi turnir posameznikov, kjer bo dobro uvrstitev lovil predvsem Darko, ki je 4. nosilec turnirja in se bori za visoko uvrstitev na evropski kadetski jakostni lestvici, ki bi mu prinesla nastopa na turnirju TOP-12.

Rezultati ekipnega dela:

kadeti – finalni del

1/8 finala
Slovenija A – Moldavija A 2:3

kadeti – skupina C
Slovenija B – Rusija A 0:3
Slovenija B
– Litva B 3:0

kadeti – skupina H
Slovenija A – Madžarska 3:0
Slovenija A – Češka A 3:1

kadetinje – skupina G
Slovenija – Hrvaška 2:3
Slovenija – Avstrija 3:0
Slovenija – Belorusija A 3:0