Kadeti jutri za medaljo, znova navdušila Nina Zupančič

T.S., 15.02.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Petek je bil v Hodoninu povsem v znamemnju ekipnih bojev. Mladincem so se na Češkem danes priključili tudi kadeti. Pri naših je danes znova najbolj navdušila Nina Zupančič, ki je zabeležila dva vrhunska skalpa, po pričakovanjih pa so se kadeti uvrstili med najboljših 8.

Nina Zupančič ugnala Rakovac in Jeger

Dekleta danes ekipno rezultatsko sicer niso bila uspešna, saj se niso uvrstila v finalni del tekmovanja, toda znova je najbolj navdušila Nina Zupančič, ki je prišla do dveh izjemnih skalpov na tekmi proti reprezentanci Hrvaške.

Ekipno tekmovanje
Mladinci – skupine
Mladinci – finalni del
Mladinke – skupine
Mladinke – finalni del
Kadeti – skupine
Kadeti – finalni del
Kadetinje – skupine
Kadetinje – finalni del
V tekmi skupinskega dela je Zupančičeva premagala Leo Rakovac, ki je za Bernadette Szocz druga najboljša mladinka v Evropi in je v Hodoninu zmagala v konkurenci posameznic, še prej pa je premagala 4. mladinko Evrope Matejo Jeger. To ni bilo dovolj za uspeh naših deklet, v odločilni 5. tekmi pa se je lepo izkazala tudi Zala Veronik, ki je Jegerjevi v roko segla po petih tesnih nizih.

Mladinke se kasneje s 3:1 odpravile Turčijo, toda v finalni del tekmovanja se je uvrstila zgolj ena reprezentanca, tako da se bodo jutri za kolajne borile Hrvatice.

Kadetinji Tamara Pavčnik in Gaja Paradiž sta svojo kvalifikacijsko skupino končali na 2. mestu, vendar sta si kljub temu zaradi drugačnega sistema zagotovili mesto v finalnem delu. V osmini finala sta naši dekleti nato z 1:3 izgubili proti ekipi Hrvaške.

Kadete jutri čaka četrtfinale

Kadetsko ekipo katero sicer sestavlja kar 6 naših članov sta med najboljših 8 uspešno pripeljala Darko Jorgić in Erik Paulin. V skupini sta Darko in Erik ugnala Češko B, Grčijo in Anglijo. V 1/8 finala sta nato naša najboljša kadeta s 3:1 ugnala Belorusijo, potem ko je Jorgić v 4. tekmi tesno ugnal Aliaksandra Khanina. Jutri se bodo naši v četrtfinalu pomerili s 1. nosilci turnirja iz Rusije.

Mladinska ekipa v postavi Ludvik Peršolja, Tom Šfiligoj in Deni Kožul je skupinski del po porazu s Francozi in zmagi nad Turčijo, kjer je 2 točki prispeval Ludvik, zaključila na 2. mestu in se tako uvrstila med 16 najboljših. Tam so se pomerili z mešno ekipo Francija-Madžarska in izgubili z rezultatom 0:3.

Jutri bodo v Hodoninu dokončani ekipni boji, pri kadetih pa se začenjajo tudi boji v konkurenci posameznikov in dvojic.