Jože Urh pred boji za ekipna odličja optimističen

T.S., 14.11.2012
Mednarodna prvenstva

Po prvem dnevu tekmovanja se nam je iz Bahrajna javil selektor za mladino Jože Urh, ki je ocenil nastope svojih varovancev in z optimizmom zre v jutrišnji dan, ko se že zgodaj zjutraj začenjajo boji za ekipna odličja.

Urh od prve ekipe pričakuje odličje

V Bahrajnu se je danes začel ITTF Junior Circuit, kjer je naša šestčlanska kadetska odprava uspešno začela ekipne boje. Selektor za mladino Jože Urh je nastope svojih varovancev ocenil pozitivno: “Prvi dan tekmovanja je za naši dve ekipi minil dokaj mirno, saj sta obe premagali svoje nasprotnike brez večjih težav. Prva ekipa v postavi Jorgić in Paulin je premagala Indijo B in Bahrajn B, obakrat brez izgubljenega niza. Druga ekipa je imela nekoliko več dela v prvi tekmi proti Indiji A. Rezultat je bil sicer 3:0, vendar pa ni bilo vse tako gladko. Še posebej je bila zanimiva prva Cvetkova tekma, ki jo je naš igralec dobil tesno s 3:1 in pa igra dvojic v katerih sta nastopila Cvetko in Hribar. Aljaž Šmaljcelj je svojo nalogo opravil brezhibno. V drugi tekmi proti Bahrajnu D niso imeli nobenih problemov.

Selektor vsaj v ekipnem delu ne mora računati na Toma Šfiligoja: “Tom danes na žalost ni mogel igrati, ker si je na včerajšnjem treningu dvojic nesrečno poškodoval gleženj. Stvar ni tako enostavna, saj še vedno čuti bolečino in noge ne more obremenjevati. Upajmo, da se bo stvar s pomočjo tukajšnjega zdravnika toliko izboljšala, da bo lahko nastopil v posamičnem delu.

Jutri bo v Bahrajnu na sporedu finalni del ekipnih tekmovanj, selektor Urh pa največ upov polaga na prvo ekipo, ki ima tudi status 1. nosilcev turnirja: “Jutrišnji nasprotniki naše B ekipe v četrtfinalu bodo 1. ekipa Bahrajna, ki jo vodi priznani hrvaški strokovnjak Boris Banicek in ima v svojih vrstah dva zelo zanimiva in dobra igralca. Naša prva ekipa pa bo imela za nasprotnika 3. ekipo domačinov, kjer seveda pričakujemo zanesljivo zmago.

Kljub temu, da zasedba na Arabskem polotoku ni najmočnejša, pa Urh pravi, da lestvica ne prikazuje realne slike: “Treba je poudariti, da igralci iz arabskih držav, ki nastopajo na turnirju, vsaj po lestvici ne izgledajo ravno najmočnejši, vendar pa so po igri zelo močni. Njihova slaba lestvica je predvsem posledica nenastopanja na tovrstnih turnirjih.

Foto: dnevnik.si