Jorgić odlično začel nastope na finalnem turnirju mladincev v Indiji

T.S., 26.01.2017
Mednarodna prvenstva, Vse novice

V indijskem mestu Indore se je danes pričel t.i. ITTF World Junior Circuit Finals. Na turnirju slovenijo zastopa Darko Jorgić, ki je bil v sezoni 2016 najboljši mladinec sveta na točkovanju svetovne mladinske serije in ima tako vlogo 1. nosilca.

Danes so se pričeli kvalifikacijski boji, kjer nastopa 16 mladincev in 16 mladink. Jorgić je v svoji predtekmovalni skupini A danes zabeležil dve zmagi proti neugodnima nasprotnikoma in bo tako po vsej verjetnosti tudi v finalni del vstopil na vrhu drevesa kot 1. nosilec.

V prvi tekmi je s 4:1 (7, -7, 6, 8, 7) premagal Američana Vicotrja Liuja, nato pa je v večernem sporedu zaustavil še domačina Manava Vikasha Thakkarja. Domači adut je odigral vrhunsko tekmo in dolgo pretil našemu namiznoteniškemu asu, toda na koncu je bil Jorgić boljši s 4:2 (-9, 9, 7, 7, -3, 8).

Jorgića jutri čaka še obračun proti avstajderju v skupini Novozelandu Rohanu Dhoorii. V finalnem delu bo imel 18-letni Hrastničan lepo možnost za prestižni naslov. Največje konkurente lahko iščemo v Japoncema Yukiji Udi in Koyu Kanamitsuju ter Tajpejcu Lai Chi-Chienu.

Več na spletni strani ITTF (klik).