Peter Hribar in Gaja Paradiž v Italiji med najboljših 16

T.S., 03.03.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

V Lignanu se je danes zaključilo MP Italije za mladince, kadete in mlajše kadete. Kadeti so v soboto in nedeljo nastopali v konkurenci posameznikov in dvojic, najbolj pa sta se izkazala Peter Hribar in Gaja Paradiž, ki sta se med posamezniki uvrstila v osmino finala.

Čeprav se slovenska mlada izbrana vrsta iz Lignana vrača brez odličij, so se igralci borili po svojih najboljših močeh in nanizali nekaj lepih zmag.

Danes se je najbolj izkazal Peter Hribar, ki je v 3. krogu skupinskega dela s 3:1 premagal ‘strupenega’ švedskega levorokega mladca Vilmerja Georgssona in se tako na podlagi včerajšnje zmage nad Adamom Bratom uvrstil v finalni del. Tja so se uvrstili še Tilen Cvetko, Aljaž Šmaljcelj, Tamara Pavčnik in Gaja Paradiž.

V 1. krogu sta bila uspešna le Peter, ki je s 3:2 premagal domačina Mattea Cerzo, in Gaja, ki je s 3:1 premagala Francozinjo Emilie Jaffeux. Naša najbolj razpoložena igralca danes sta se nato oba v osmini finala pomerila s 1. nosilcema turnirja. Za Petra je bil s 3:0 usoden Tomas Polansky, za Gajo pa z identičnim rezultatom Hongkongčanka Soo Wai Yam Minnie.

Pri dvojicah je preboj med 16 najboljših uspel kar štirim našim dvojicam. Peter in Tilen ter Luka Norčič in Damjan Zelko so bili v svojem dvoboju osmine finala nemočni, medtem ko je žreb ponovno ponagajal našim predstavnikom.

Erik Paulin in Aljaž Šmaljcelj sta z 2:3 priznala premoč 1. nosilcema s Poljske Wereckemu in Kotowskemu, po 5. nizih pa sta Gaja in Tamara prav tako morali priznati premoč prvima nosilkama turnirja in kasnejšima zmagovalkama Mak in Soo iz Hong Konga.

Vsi rezultati tekmovanja.