Hribar, Cvetko in Norčič v Varaždinu do treh odličij!

T.S., 15.09.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Po julijskem uspehu naše kadetske reprezentance na 56. MEP v Ostravi, smo ta vikend dobili potrdilo, da se za uspehe tudi letos ne gre bati. Peter Hribar in Tilen Cvetko sta v Varaždinu namreč prišla do dveh odličij!

Srebro v ekipnem delu, dva brona v dvojicah

Po uspešni predstavi naših mladincev na MP Hrvaške v Varaždinu, so čez vikend znova navduševali naši kadeti. Darko Jorgić in Erik Paulin sta očitno več kot uspešno predala štafetno palico, v glavni vlogi pa izjemna Peter Hribar in Tilen Cvetko.

Naša najboljša kadeta trenutno sta skupaj z Luko Norčičem v ekipnem delu tekmovanja v skupinskem delu z 1:3 klonila proti ekipi Romunija A, nato pa nanizala zaporedne zmage nad Hrvaško BČeško in Slovaško A ter se prebila v finale. Tam sta znova morala z rezultatom 1:3 priznati premoč Romunom in tako osvojila končno 2. mesto!

Do novega uspeha sta Peter in Tilen prišla danes v konkurenci dvojic, kjer sta najprej premagala Ukrajinca Kanunnikova in Riznychenka, nato pa še domačina Arbanasa in Petrovića ter se tako uvrstila v polfinale. Tam sta znova naletela na Romuna Cristiana Pleteo in Raresa Siposa in izgubila z 0:3, prav v vseh nizih pa sta bila najboljšima igralcema turnirja zelo blizu. Srečo pri žrebu je v dvojicah izkoristil tudi Norčič, ki je za partnerja dobil odličnega Belgijca Thibauta Darcisa in se prebil v polfinale, tam pa nesrečno izgubil po petih nizih.

V posamični konkurenci se je najbolje izkazal Hribar, ki je s 3:0 odpravil Romuna Zamfirja, nato pa brez izgubljenega niza še domačina Marka Vidačka in se prebil med 8 najboljših. V četrtfinalu ga je nato po hudi borbi s 3:2 premagal slovaški ‘filingaš’ Adam Brat. Pri dekletih se je Tamara Pavčnik uvrstila v osmino finala, tam pa je morala po petih nizih priznati premoč 1. nosilki turnirja in kasnejši zmagovalki Srbkinji Izabeli Lupulesku.

Analiza Jožeta Urha
Lep uspeh naše kadetske ekipe v postavi Cvetko, Hribar in Norčič v Varaždinu – končno drugo mesto v ekipnem delu. V skupini so po porazu proti favoriziranim Romunom, nato premagali Hrvaško B in se uvrstili med osem. Tam sta se Cvetko in Hribar oddolžila Čehom za poraz na EP in jih premagala s 3:2, nato pa v polfinalu še Slovake s 3:0 ter kasneje v finalu po res hudi borbi izgubila ponovno proti Romunom z 1:3. Dobila sta ‘dubl’ in oba izgubila zelo tesno proti Pletei. Odličen rezultat!

Kadetinje Pavčnik, Tofant in Vovk so za las zgrešile polfinale. Izgubile so zelo tesno s 3:2 proti Hrvaški (Pavčnik in Tofant vsaka ena zmago) in nato še proti Italiji s 3:1, premagale pa so Čehinje. Igrale so dobro, posebej še veseli povratek Tamare Pavčnik po težki poškodbi. V posameznem delu se je najdlje prebil na tem turnirju res odlični Peter Hribar, ki je prišel med 8 in po hudem boju klonil proti Slovaku Bratu. Tudi Pavčnikova je igrala odlično in za med osem izgubila z 2:3 po pravi drami proti prvi nosilki in zmagovalki turnirja Lupuleskujevi. Ostali naši so končali v tolažilnem tekmovanju, kjer je Cvetko zmagal, Tofantova pa je prišla med štiri. V igri dvojic še en velik uspeh nase mlade ekipe. Cvetko, Hribar in Luka Norčič, skupaj z Belgijskim igralcem, so se vsi uvrstili v polfinale. Posebej Norčič skupaj z Belgijcem lahko obžaluje polfinalni poraz, saj sta proti Italijanoma že vodila z 2:0 v nizih.