Galičeva in Zupančičeva do medalje v dvojicah na MP Madžarske!

O.P., 11.11.2012
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Alex Galič in Nina Zupančič sta na mednarodnem prvenstvu Madžarske prikazali odlično igro v dvojicah in se prebili vse do polfinala, kjer sta morali priznati premoč dvojici iz Tajvana.

Alex in Nina do vrhunskega uspeha v dvojicah!

Po hitrem izpadu v ekipnem delu tekmovanja sta se v igri dvojic Alex Galič in Nina Zupančič bolj dolgo “poslavljali”. Alex in Nina sta izgubili v dvojicah šele v polfinalu, kjer sta bili boljši od njiju Tajvanki, in sicer Huang Yu-Wen in Chiu Ssu-Hua. Ključno zmago sta naši mladinki za preboj do polfinala dosegli v boju za v četrtfinale, kjer sta bili boljši od Tajvanske dvojice Huang Yu-Chiao in Wang Ting-Liy, ki sta bili mimogrede tudi drugi nosilki v dvojicah na turnirju. V četrtfinalu sta samo še potrdili dobro formo in premagali dvojico Barendregt Alice iz Nizozemske in Maksuti Anete iz Srbije, ki sta na tem turnirju skupaj združili moči.

Galičeva med 16 najboljših v posamezni konkurenci!

Alex Galič je dobro formo prikazala tudi med posameznicami, kjer je dosegla zavidljiv rezultat, in sicer se je uvrstila med 16 najboljših na turnirju. Za preboj med 8 najboljših je bila boljša od nje predstavnica iz Belorusije, Alina Arlouskaya, ki je slavila po tesnem boju z rezultatom 3:4 v nizih. Nina Zupančič se je poslovila v prvem krogu med posameznicami, od nje je bila boljša Slovakinja Eva Jurkova z rezultatom 3:4.  Katja Gutnik je končala tekmovanje med posameznicami v drugem krogu, kjer je izgubila proti predstavnici iz Nemčije Theresi Kraft z rezultatom 1:4.

Mladinci tokrat brez boljših rezultatov!

Predstavniki mladincev so po hitrem zaključku v ekipnem delu hitro zaključili tudi tekmovanje med posamezniki in v dvojicah. Deni Kožul, Patrik Sukič in Ludvik Peršolja so sicer v svojih skupinah vsi zasedli prvo mesto, nato pa sta v prvem krogu glavnega dela tekmovanja izgubila Kožul, od njega je bil boljši Romun Alexandru Mircea z rezultatom 0:4, in Peršolja, ki je izgubil proti Madžaru Bencu Majorosu z rezultatom 2:4. Sukič se je med posamezniki poslovil v drugem krogu, od njega je bil prepričljivo boljši Francoz Mehdi Bouloussa z rezultatom 0:4.

Foto: www.siol.net