Dvojčici Veronik v Varaždinu do brona v konkurenci dvojic!

T.S., 12.09.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

V Varaždinu so se danes zaključili boji v konkurencah posameznikov in dvojic pri mladincih in mladinkah. V naši reprezentanci sta navdušili Zala in Nika Veronik, ki sta v igri parov osvojili 3. mesto.

Zala izjemno blizu kolajne tudi pri posameznicah

ITTF Junior Circuit v hrvaškem Varaždinu je danes s finalnimi obračuni pri mladincih doživel enega od vrhuncev, na svoj račun pa je prišla tudi naša mlada reprezentanca. Za nasmeh na obrazu selektorke za članice, ki na Hrvaškem spremlja ekipo punc, Vesne Ojsteršek Drnovšek sta znova poskrbeli dvojčici Veronik, ki sta v konkurenci dvojic po četrtfinalni zmagi nad Madžarkama Imre in Nagypal z rezultatom 3:1 prišli do bronaste kolajne. V polfinalu sta ju kasneje po štirih nizih zaustavili 2. nosilki turnirja iz Romunije Bernadett Balint in Adino Diaconu.

Pri posameznikih sta se med najboljših 8 uvrstila Patrik Sukič, ki je dopoldne v osmini finala s 4:1 ugnal Romuna Roresa Siposa, in odlična Zala, ki je po zmagi v osmini finala nad Romunko Bianco Crisan kasneje v četrtfinalu namučila še domačinko Matejo Jeger, ki je za uvrstitev v polfinale potrebovala vseh sedem nizov!

V dvojicah so končno 5. – 8. mesto zasedli še Tom Šfligoj in Deni Kožul ter Sukič v navezi z Norvežanom Johansenom, pri posameznikih pa sta končno 9. – 16. mesto zasedla Kožul in Nika Veronik. V svojem obračunu osmine finala se je izkazal predvsem Logatčan, ki je proti Madžaru Nandorju Eseckiju izgubil z rezultatom 3:4.

Jutri se bomo mladincem v Varaždinu pridružili še kadeti (Cvetko, Hribar, Norčič, Pavčnik, Tofant in Vovk), v obeh konkurencah pa bomo spremljali ekipne obračune.

MP Hrvaške
Uradna stran prvenstva

Mladinci – finalni del
Mladinke – finalni del

Mladinci – dvojice
Mladinke – dvojice