Dekleta na Madžarskem v boju za ekipno medaljo

T.S., 04.01.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

V Budimpešti se je danes začelo Madžarsko odprto prvenstvo za mlajše kadete, kamor je odpotovalo tudi 11 slovenskih predstavnikov. Prvi dan tekmovanja sta z odliko odpravili Aleksandra Vovk in Pija Mihevc, ki sta se uvrstila v finalne boje za ekipne medalje.

Aleksandra Vovk, Pija Mihevc, Nuša Bolte, Katarina Stražar, Lea Paulin, Tjaša Novak, Aljaž Frelih, Lovro Jemec, Matija Novel, Marsel Šegula in Rok Trtnik so ta konec tedna odpotovali v Budimpešto, kjer se merijo na t.i. ‘Joola Hungarian Mini Cadet Open’.

Joola Mini Cadet Open
Rezultati ekipnega dela (f)
Podrobni rezultati (f)
Žreb finalnega dela (f)
Rezultati ekipnega dela (d)
Podrobni rezultati (d)
Žreb finalnega dela (d)

Kot je to v navadi, je bil prvi dan tekmovanja rezerviran za ekipne boje. Pri fantih sta v skupinskem delu ekipnega tekmovanja nastopili dve ekipi. Za Slovenijo A so igrali Lovro Jemec, Aljaž Frelih in Matija Novel, za ekipo Slovenija B pa sta igrala Marsel Šegula in Rok Trtnik. Naša prva ekipa je dobila 2 obračuna, dvoboj s Slovaško zasedbo SKST Ruzomberok pa žal izgubila z rezultatom 2:3, tako da so fantje na koncu zasedli 2. mesto v skupini ter se bodo jutri borili za uvrstitev na 13. – 24. mesto. Druga ekipa je bila manj uspešna in je v svoji skupini končala na zadnjem mestu, tako da se bosta Marsel in Rok jutri borila za 25. – 36. mesto.

Pri dekletih je šest nastopajočih mlajših kadetinj iz Slovenije razdeljenih v 3 ekipe, najbolj pa sta se po pričakovanjih izkazali Pija Mihevc in Aleksandra Vovk, ki sta v svoji skupini osvojili 1. mesto in se uvrstili v finalne boje za odličja. Jutri se bosta za uvrstitev v polfinale pomerili z ekipo Dynamo Minsk iz Belorusije.

Poleg ekipnih bojev, se jutri na Madžarskem začenjajo tudi tekmovanja v konkurenci posameznikov in posameznic. Tako pri fantih, kot tudi pri dekletih, bodo boji potekali v kategoriji mlajših kadetov (U-13) in najmlajših kadetov (U-11).

Našim najmlajšim upom želimo obilico športnega uspeha, o njihovih dosežkih pa si boste znova lahko jutri prebrali na naši spletni strani.

Opozorilo: Očitno imajo na uradni strani prvenstva nekaj težav, saj se PDF dokument včasih ne odpre. V tem primeru nekajkrat osvežite stran.