Darko Jorgić na Poljskem do dveh srebrnih odličij

T.S., 26.05.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Na Poljskem se je danes zaključil ITTF Premium Junior Circuit za kadete in mladince. Poleg Darka Jorgića, ki je prišel do dveh srebrnih odličij, sta dres z našim državnim grbom zastopala še Tilen Cvetko in Peter Hribar.

Wladyslawowu na Poljskem je med 22. in 26. majem potekal izjemno dobro obiskan turnir serije ITTF Premier Junior Circuit za kadete in mladince. Slovensko odpravo v postavi Darko JorgićTilen Cvetko in Peter Hribar je vodil Matej Petar, ki v zadnjih letih marljivo pomaga pri reprezentančnem pogonu mladih.

Jorgić je sicer nastopil tudi v mladinskem delu tekmovanj, toda njegov vrhunec je prišel konec tedna, ko je v kadetski konkurenci zabeležil kopico izjemnih zmag in tudi prišel do dveh odličij. V ekipnem delu tekmovanja je nastopil skupaj z Američanom Kanakom Jhajem in vse do finala sploh ni izgubil obračuna, med drugim pa je premagal igralce kova Luke SavillJoao ReisPatrik KlosNils Hohmeier in Nikita Yarushin. V finalu se je slovensko-ameriška naveza pomerila s prvima nosilcema iz Rusije in izgubila z 1:3. Obračun je odločil morda celo najbolj neugoden igralec s Stare celine ta hip, ruski lovec, Maxim Cahplygin. V ekipnem delu tekmovanja sta Tilen in Peter zasedla 9. – 16. mesto, omeniti pa velja njuno zmago nad Švedsko A v kvalifikacijskem delu tekmovanja.

Med posamezniki sta pri kadetih v finalni del prišla Darko in Tilen, medtem ko je Peter v odločilni tekmi za preboj med 64 najboljših proti Švedu Kippelu izgubil po petih nizih. V finalnem delu je Tilen uspešno preskočil prvo oviro, nato pa v 1/16 finala klonil proti Poljaku Tomaszu Kotowskemu, še bolje pa se je odrezal Jorgić, ki je prišel vse do četrtfinala, kjer je bil od njega s 3:0 boljši Japonec Ryotaro Ogata, ki zaseda 16. mesto na svetovni kadetski lestvici.

Odlične nastope na Poljskem je Darko kronal v konkurenci dvojic, kjer je v paru z Američanom Jhajem prišel vse do finala, potem ko sta v polfinalu s 3:2 premagala favorizirano nemško dvojico Hohmeier/Meierhof. V finalu sta Darku zmago preprečila Poljaka Kotowski in Werecki, ki sta slavila brez izgubljenega niza.

MP Poljske za mlade
Kadeti – predtekmovanje
Kadeti – finalni del
Kadeti – dvojice
Kadeti (e) – predtekmovanje
Kadeti (e) – finalni del