Cvetko in Hribar v Srbiji med najboljših 8 ekip

T.S., 03.10.2013
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Na Odprtem prvenstvu Srbije za kadete in mladince so se danes zaključili boji v ekipnih konkurencah. Pri kadetih sta Slovenijo uspešno zastopala Tilen Cvetko in Peter Hribar.

Vrnjački Banji se je včeraj pričelo Odprto prvenstvo Srbije za kadete in mladince, kjer sta pri kadetih ekipo Slovenije zastopala letos najboljša naša kadeta Tilen Cvetko in Peter Hribar. V posameznem tekmovanju se jima bo pridružil še Jaka Strohsack.

Tilen in Peter sta bila v ekipnem delu celo 2. nosilca turnirja, vendar sta v skupini po zmagi nad mešano ekipo Srbija-Bolgarija z rezultatom 3:0, morala priznati premoč Slovaški z rezultatom 2:3. Tragični junak tekme je bil Hribar, ki je oba svoja posamezna obračuna izgubil po petem nizu, v odločilni tekmi pa je bil Tibor Spanik od njega boljši z rezultatom 14:12 v odločilnem nizu.

V finalnem delu sta naša fanta v osmini finala s 3:0 odpravila Francijo B, v četrtfinalu pa sta v boju za kolajne žal naletela na mino v podobi ekipe Francija A, ki je bila prepričljivo boljša s 3:0.

V petek se v Srbiji pričenjajo še boji v konkurencah posameznikov.