24. Kajuhov turnir na Kodeljevo privabil 190 igralcev in župana Zorana Jankovića

T.S., 28.09.2014
Mednarodna prvenstva, Vse novice

V Športni dvorani Kodeljevo je v soboto in nedeljo, 27. in 28. septembra, po 17 letih znova oživel 24. Kajuhov turnir oz. Odprto prvenstvo Ljubljane v namiznem tenisu. Poleg številnih mladih igralcev, je na turnirju nastopil tudi najboljši slovenski namiznotenisač vseh časov Edvard Vecko.

Tekmovanje je v soboto opoldne slavnostno otvoril ljubljanski župan Zoran Janković, ki je vsem mladim igralcem zaželel obilo športne sreče in jih ob začetku šolskega leta pozval, da ne pozabijo niti na knjige. Edo Vecko, ki je v nedeljo osvojil turnir v kategoriji veteranov nad 60 let, je na otvoritvi pozval mlade igralce naj sledijo svojim sanjam in zanje trdo garajo, saj le to vodi do uspeha v vrhunskem športu.

Ljubljanski župan Zoran Janković je otvoril 24. Kajuhov turnir - Odprto prvenstvo Ljubljane v namiznem tenisu.

Ljubljanski župan Zoran Janković je otvoril 24. Kajuhov turnir – Odprto prvenstvo Ljubljane v namiznem tenisu.

Turnir je podprl tudi Bojan Tokić, ki zaradi nastopa na evropskem ekipnem prvenstvu v Lizboni ni bil prisoten, je pa zato igrala njegova nečakinja Sara. Dvakratni olimpijec je priskrbel svoj dres ter dresa olimpijskega prvaka z leta 2004 Ryu Seung Mina ter trikratnega evropskega prvaka Vladimirja Samsonova, le-te pa so po nagradnem žrebu romali v roke treh nastopajočih.

Srečneži, ki bodo odslej lahko nosili drese treh namiznoteniških šampionov.

Srečneži, ki bodo odslej lahko nosili drese treh namiznoteniških šampionov.

Sobotni spored je bil namenjen mlajšim kadetom (U-13) in kadetom (U-15). Igralk in igralke so igrali v posamičnih in ekipnih konkurencah, maratonski dan pa se je zaključil ob 22:55, ko je Matija Novel v finalu tekmovanja mlajših kadetov s 3:2 premagal Jana Jevšnika. Novel je v finalu ekipnega tekmovanja ostal brez dvojne krone, speljala sta mu jo mlada Korošca Aljaž Godec in Žiga Žigon. Do dvojne krone pri mlajših kadetinjah je prišla Lea Paulin, ki je v ekipnem tekmovanju združila moči s soigralko Manco Paljk.

Mlajše kadetinje ekipno

Mlajše kadetinje ekipno

Tudi pri kadetih in kadetinjah smo na najvišji stopnički videli ista obraza. Pri kadetih je za to poskrbel Aljaž Frelih, v ekipnem tekmovanju mu je do zlata pomagal Tim Pavli, pri kadetinjah pa Katarina Stražar, ki je do ekipne krone prišla skupaj z Niko Kobetič.

Drugi tekmovalni dan so dvorano na Kodeljevem zasedli mladinci, člani in rekreativci. Pri članih sta bila najboljša Tomaž Roudi in Kristina Rahotin, pri mladincih in mladinkah pa prav tako ni prišlo do presenečenj. Aktualna kadetska državna prvakinja Ana Tofant je pri posameznicah brez težav osvojila zlato in vajo ponovila v ekipnem tekmovanju, kjer je moči združila z Gajo Mavri, pri mladincih pa je dvakrat na vrhu stal Peter Hribar, do ekipnega zlata mu je pomagal Aljaž Šmaljcelj.

V dveh dneh je na 16 mizah nastopalo 190 igralcev, kar je daleč od številk v pretklosti. V najboljših letih je na Kajuhovem turnirju nastopilo tudi več kot 1000 tekmovalcev, želja organizatorjev iz NTD Kajuh-Slovan pa je, da bi turnir znova dobil na veljavi in v prihodnosti v slovensko prestolnico znova privabljal bodoče zvezde namiznega tenisa. Nekoč so na turnirju nastopali sedanji nosilci odličij z evropskih in svetovnih prvenstev kot so Bojan Tokić, Bastian Steger in Christian Süss.

Športna dvorana Kodeljevo je po 17 letih znova gostila Kajuhov turnir.

Športna dvorana Kodeljevo je po 17 letih znova gostila Kajuhov turnir.