19 slovenskih stopničk na 12. memorialu Mirka Abramovića

T.S., 14.11.2016
Mednarodna prvenstva, Vse novice

Tu je november in z njim priljubljeni hrvaški dvojček turnirjev za mlade namiznotenisače. Pretekli konec tedna je bil na sporedu turnir v Varaždinu, ta konec tedna pa bodo igralci na dolžnosti v Zagrebu.

Tako kot vsako leto, je bila tudi letos udeležba slovenskih igralcev na 12. memorialnem turnirju Mirka Abramovića v Varaždinu zelo številčna. Kopici nastopajočim je na koncu uspelo zbrati 19 odličij, pri čemer je bil ‘MVP’ Slovenije mladi Miha Podobnik iz NTK Logatec, ki je v konkurenci najmlajših kadetov zmagal tako med posamezniki kot ekipno. V ekipnem delu mu je do zlata pomagal Emanuel Kocjančič (NTK Arrigoni), ki je med posamezniki zasedel 3. – 4. mesto.

Zmago v ekipnem delu tekmovanja sta slavila tudi Aljaž Godec in Žiga Kristijan Žigon iz NTK Fužinar v konkurenci kadetov ter mešana ekipa NTS Mengeš/NTK Fužinar v postavi Gaja Kobetič in Nuša Kadiš pri mlajših kadetinjah.

Med posamezniki poleg Podobnikove zmage velja izpostaviti še 1. mesto Tare Kobetič (NTS Mengeš) v konkurenci kadetinj, 2. mesto Mitje Omerzela (NTK Krka) med kadeti in stopničke Kiare Šegula (NTK Ptuj) med najmlajšimi kadetinjami, Nike Belaj (NTK Cirkovce) med kadetinjami ter Tima Morija (NTK Muta) med kadeti.

Na turnirju je igrala tudi slovenska članska reprezentantka, sicer še mladinka, Ana Tofant (NTS Mengeš), ki je med posameznica izgubila v četrtfinalu proti hrvaški članski reprezentantki in kasnejši zmagovalki Andrei Pavlović, v ekipnem delu pa prišla do 2. mesta.

Prihodnji teden bo na sporedu še memorialni turnir Antuna Tove Stipančića v zagrebškem Domu sportova.

Vsi rezultati – 12. memorial Mirko Abramović