Posamični turnir in mešane dvojice naši odprli s polovično uspešnostjo

T.S., 15.07.2015
Evropska prvenstva, Vse novice

Potem ko so bile včeraj zvečer podeljene kolajne za ekipni del prvenstva, so imeli danes favoriti prost dan, nekateri igralci pa so morali mesto v nadaljevanju posamičnih turnirjev loviti v predkrogu. Slovenci so bili polovično uspešni.

Kvalifikacije pri posameznikih sta morala igrati le igralca Arrigonija Erik Paulin in Matija Novel. Oba je žal doletela enaka usoda, saj sta svoji tekmi izgubila z rezultatom 1:4. Paulin je naletel na izredno razpoloženega Grka Efstratiosa Damianisa, njegov mlajši klubski kolega pa na Belgijca Denisa Rosierja, ki je bil v zaključku nizov vedno bolj zbran. Novel bo že jutri skupaj z Belgijcem združil moči v 1. krogu konkurence kadetskih dvojic.

Ostali današnji obračuni so bili odigrani v obeh konkurencah mešanih dvojic, kjer sta bila od naših prosta le Darko Jorgić in Tamara Pavčnik. Napredovanje med 64 najboljših so si zagotovile dvojice Deni Kožul/Patricia Maciel (POR), Erik Paulin/Katrina Sterchi, Marko Vidaček (CRO)/Gaja Mavri, Rok Trtnik/Aleksandra Vovk in Aljaž Frelih/Katarina Stražar. Presenetila sta Hrvat Vidaček in Mavrijeva, ki sta s 3:1 premagala solidno Madžarsko navezo Kovacs/Nagypal.

Najbolj presenetljiv izpad je doletel Toma Šfiligoja, ki je skupaj z Madžarko Leilo Imre naletel na ukrajinsko navezo Sinkevych/Synytsyna. Tekma je bila zaradi Ukrajinke, ki igra z bunkami, povsem brez ritma in vzhodnjaka sta slavila s 3:1.

Jutri gre zares tudi med posamezniki in v konkurencah dvojic. Jorgić in Kožul bosta svojo prvo posamično tekmo odigrala šele v petek, saj sta neposredno postavljena v 2. krog, bodo pa zato v četrtek aktivni prav vsi naši igralci. Skupaj se bodo merili kar na 24 obračunih, začenši ob 9. uri zjutraj s Šfiligojem.