Po uspešni kvalifikacijski sredi nas jutri čaka maratonski spored

T.S., 17.07.2013
Evropska prvenstva, Vse novice

Po včerajšnjem koncu ekipnega dela tekmovanja, ki je s srebrno kolajno okitil našo kadetsko reprezentanco, so se danes v Dvorani Sareza pričeli še dvoboji v konkurencah posameznikov in mešanih dvojic. Naši predstavniki so bili v predkrogu uspešni, 1. krog pa je že prinesel nekaj porazov. Jutri nas čaka naporen dan.

Naši uspešni v kvalifikacijskem krogu

Danes smo vstopili v drugi del 56. Evropskega prvenstva za mladino v Ostravi. Ekipni naslovi so podeljeni in v hokejski dvorani Sareza, ki sprejme 5.000 obiskovalcev, smo danes že spremljali prve obračune v konkurencah posameznikov in mešanih dvojic.

Popoldne so bili zelo dejavni naši igralci, ki so morali opraviti še s predkrogom. V kvalifikacijskem sporedu so se naši izkazali in v desetih tekmah nabrali kar devet zmag. Med drugim so si napredovanje v 1. krog posameznega tekmovanja zagotovili prav vsi naši igralci (Novak, Šfiligoj, Kožul, Veronik N., Čokelj, Tofant in Vovk), tako da bo jutri na Češkem še kako vroče, saj naše reprezentante skupno čaka več kot 30 tekem.

Peršolja in Zupančič imata odprto pot do 3. kroga mešanih dvojic

Po kvalifikacijskih obračunih v konkurenci mešanih dvojic in posameznikov, je nato pozno popoldne sledil še 1. krog tekmovanja mešanih dvojic pri mladincih in kadetih. Konkurenca je bila že precej močnejša in takoj je prišlo do osipa štirih mladinskih mešanih dvojic: Patrik Sukič/Nika VeronikTom Šfiligoj/Urška ČokeljDeni Kožul/Zala Veronik in Tilen Novak/Emma Ludlow (IRS).

Do lepe zmage pa je prišel naš udaren par Ludvik Peršolja in Nina Zupančič. Igralca, ki nastopata na svojem zadnjem mladinskem evropskem prvenstvu, sta s 3:0 presenetila Portugalca Jorgeja Costo in Rito Fins, jutri pa ju v 2. krogu pričakuje valižansko-nizozemska naveza Conor Edwards/Melissa Bours, ki je v 2. krog prišla brez boja, potem ko sta jima dvoboj predala postavljena Poljaka Folwarski/Knyszewska. Ludviku in Nini so se tako na strežaj odprla vrata za uvrstitev med 32 najboljših in vsekakor bi bilo priložnost vredno izkoristiti.

Bolj uspešni so bili v 1. krogu mešanih dvojic kadeti, saj sta se v 2. krog prebili dvojici Aljaž Šmaljcelj in Nika Naglič ter Tilen Cvetko in Gaja Paradiž, tam pa jih v paru z Romunko Adino Diaconu čaka tudi že 3. nosilec turnirja Darko Jorgić.

Jorgić je imel danes na sporedu počitek, saj je prav v vseh kategorijah že neposredno uvrščen v 2. krog tekmovanja. Dan počitka mu utegne konec tedna priti še kako prav, saj bo v vseh preostalih kategorijah lovil odličja in prav nič presenetljivo ne bi bilo, če bi se iz Ostrave poleg srebra v ekipnem delu tekmovanja, vrnil še s kakšno kolajno.

Nemca podlegla skušnjavi in predčasno zapustila Ostravo

V Ostravi je danes sicer precej odmevala izključitev dveh najboljših nemških mladincev Floriana Schreinerja in Marca Rodeta. Igralca sta podlegla skušnjavi in po včerajšnji osvojitvi 4. mesta v ekipnem delu tekmovanja uživala alkohol. Vodstvo reprezentance ju je ujelo in brez pomisleka izključilo iz nadaljnjega dela EP ter ju poslalo nazaj v domovino. Lep primer nepremišljenosti in stroge nemške discipline.

Jutri nas čaka maratonski spored

Če smo si danes nekoliko odpočili po norem ekipnem delu, nas jutri čaka mesarski urnik. Spored se s tekmami 1. kroga v konkurenci mladincev posamezno začenja že ob 9h zjutraj, tekom dneva pa bomo vse do večernih ur spremljali več kot 30 slovensko obarvanih obračunov. Seveda bomo od začetka do konca ponovno z vami tudi mi, tako da boste na naši spletni strani na tekočem z dogajanjem na Moravskem.

Ne prezrite
Pregled 6. dne: Naši kvalifikacije in 1. krog prestali precej uspešno

Današnji rezultati Slovencev