Kadetinje v Bratislavi še naprej navdušujejo, jutri že prvi pravi preizkusi pri posameznikih

T.S., 16.07.2015
Evropska prvenstva, Vse novice

Drugi dan tekmovanj v konkurencah posameznikov in dvojic je že precej oklestil slovensko ekipo, ki pa še vedno ostaja v boju za nove kolajne. Jutri bi jasnega že veliko več, saj se že pričenja podaljšani finiš proti kolajnam.

Dan se je začel z zmago Toma Šfiligoja proti Luksemburžanu Ademirju Balabanu. Pred tekmo je bil Tom velik favorit, saj Balaban ni preveč kvaliteten igralec, a je nekaj mesecev pred prvenstvom začel uporabljati anti-spin oblogo, s katero je v obup spravljal tudi Šfiligoja, ki je bil nekajkrat v izgubljenem položaju, nazadnje pri rezultatu 6:8 v sedmem nizu, a se je na koncu le uspel rešiti in je dobil zadnjih 5 točk na obračunu. Jutri ga čaka Portugalec Antonio Malheiro. V petek turnir posameznikov začenjata tudi Darko Jorgić in Deni Kožul. Prvi se bo pomeril z Vsevolodom Broyakovskim, slednji pa s Jirijem Martinkom.

Jorgića bo veselilo dejstvo, da je Italijan Antonio Amato v 1. krogu premagal neugodnega estonskega lovca Alexandra Lusina, ki bi sicer Jorgića čakal v morebitnem 3. krogu. Do večjih pretresov v konkurenci posameznikov ni prišlo, smo pa spremljali nekaj fantastičnih obračunov, ki so se končali z zmago favoritov.

Preboj v 2. krog je uspel tudi Tamari Pavčnik in Katrini Sterchi, ki sta bili pri mladinkah boljši od Avstrijk Kellermann in Fuchs. Dan so s 100% uspešnostjo končale kadetinje, ki so slavile v svojih tekmah 1. kroga. Aleksandra Vovk, Katarina Stražar in Lea Paulin v Bratislavi še naprej navdušujejo. Vse so se namreč uvrstile tudi med najboljših 32 dvojic. Aleksandra in Katarina skupaj, Lea pa v paru s Hrvatico Klaro Bardać. Preboj v 2. krog ni uspel nobenemu kadetu.

Najdlje smo prišli pri turnirju mešanih dvojic, kjer sta se Darko Jorgić in Tamara Pavčnik, ki v 2. krogu nista imela večjih težav proti Švedoma Simonu Soderlundu in Filippi Bergand, zato pa sta pospešeno dihala popoldne, ko sta proti Danski navezi Mikkelsen/Koefoed rešila dve zaključni žogici in na koncu slavila s 13:11 v petem nizu, uvrstila v osmino finala. Tam sta se v večernih urah pomerila s francosko/poljskim parom Joe Seyfried/Natalija Bajor. Darko in Tamara nista uspela vknjižiti nove zmage, Joe in Natalija sta ju po ogorčenem boju premagala s 3:1.

Deni Kožul je v paru s Portugalko Patricio Maciel z 0:3 izgubil proti Turkoma Yigenler in Kulakceken še en krog prej. Turka sta bila pred tem usodna že za Angleža Weerasingheja in Tin-Tin Ho.

Potek dneva in vse rezultate lahko najdete na live-blogu.