Jože Urh po ekipnem delu tekmovanja zadovoljen s celotno odpravo

T.S., 14.07.2015
Evropska prvenstva, Vse novice

Po koncu ekipnega dela tekmovanja na 58. mladinskem evropskem prvenstvu v Bratislavi je prvo strokovno oceno podal selektor mladincev in vodja odprave Jože Urh.

Cilj smo dosegli oziroma presegli. Lahko rečem, da se je ponovila zgodba izpred dveh let, ko smo takrat zvečer nekoliko obžalovali, da smo ostali brez zlata. Tokrat smo obžalovali, da se nismo uvrstili v finale. Ampak dokler so naši problemi taki, da se sekiramo kakšnega leska je kolajna, so to lepi problemi. Vsa čast celotni ekipi, saj so bili fantje pod velikim pritiskom. Medalja je bila za njih kot neke vrste moralna obveza, ampak to je prav, saj morajo biti cilji visoki. Med letom so se fantje dobro pripravljali, zaključni del pa je opravila Andreja, saj so igralci potrebovali svežino in nekoga, ki bo res vsako sekundo stal za njimi. Sam kot vodja odprave te svežine nisem imel in izkazalo se je, da sem se odločil pravilno. Ponovno smo poskrbeli za zgodovinski uspeh in dokazali, da smo enakovredni najboljšim reprezentancam. In prepričan sem, da bi v finalu padla tudi Francija, saj bi naši fantje igrali na 150%.

Ekipa mladincev je dosegla in nato še presegla cilje. Grenak priokus po porazu nad Švedi ostaja.

Ekipa mladincev je dosegla in nato še presegla cilje. Grenak priokus po porazu nad Švedi ostaja.

Mladinke so se na prvenstvo odpravile hendikepirane zaradi odpovedi dveh reprezentantk. Dekleta so to situacijo sprejela in vseeno turnir odigrala s polno močjo. Vesna ima to zmagovalno mentaliteto in zna na vsakem velikem tekmovanju dvigniti svoja dekleta. Tudi tokrat ji je to uspelo in, namesto da bi bila dekleta vesela vsake zmage, so bila razočarana nad vsakim porazom. Iskrene čestitke puncam za pristop in ekipni duh. Dolgo časa so bile celo v igri za obstanek, toda na koncu se ni izšlo, a so od sebe dale svoj maksimum.

Mladinke so kar nekoliko presenetile s svojimi dobrimi predstavami.

Mladinke so kar nekoliko presenetile s svojimi dobrimi predstavami.

Uspeh kadetinj, ki so na koncu osvojile 10. mesto, bo zaradi medalje mladincev kar nekoliko v ozadju, toda če pomislim, se ne spomnim veliko prvenstev, kjer bi dosegli boljši rezultat od ekipnega 10. mesta. Aleksandra, Katarina in Lea so odigrale odlično in si zares zaslužijo vse čestitke. Katarina je dragulj slovenskega namiznega tenisa. Igra instinktivno in prikazala je res fantastične predstave, toda potrebno jo bo zbuditi iz njenega zasanjanega sveta. Imamo dve opciji. Ena je, da jo pustimo v tem stanju, lahko pa nekdo stopi v sobo in jo zbudi ter začne delati na odpravljanju tehničnih napak in jo s pravilnimi treningi usmerja proti vrhu. Potrebno bo sprejeti odločitev in če bo želela priti na vrh, kjer jo sam tudi vidim, bo morala res vse podrediti namiznemu tenisu, sicer bo vlak speljal. Podobna je zgodba z Aleksandro. Ima velik potencial, ampak potrebno se bo začeti osredotočati na prave stvari, ne na nepomembne obrobne zadeve. Zadovoljen sem tudi z Leo, ki je dobila nekaj priložnosti in me zelo presenetila. Verjamem, da bo že prihodnje leto pomemben člen ekipe in bo izpolnila tiste cilje, ki bodo od nje pričakovani.

Aleksandro Vovk in Katarino Stražar Urh vidi visoko, toda za dosego tega nivoja bo potrebno v prihodnje močno garati.

Aleksandro Vovk in Katarino Stražar Urh vidi visoko, toda za dosego tega nivoja bo potrebno v prihodnje močno garati.

Kadetska ekipa je ena bolj simpatičnih v zadnjih letih, toda njihova uvrstitev je realna. Sam bi rekel, da so po dejanski moči celo nekje okoli 35. mesta. Preprosto niso dovolj tehnično podkovani, da bi se lahko borili za kaj več, pa čeprav so prikazali odličen pristop in borbo. Potrebno bo opraviti obširnejšo analizo in ugotoviti, zakaj je prišlo do luknje v generaciji, ter poskrbeti, da iz nje hitro splezamo. Fantje so na pripravah garali in dali vse od sebe in že za to jih gre pohvaliti. Pohvalil bi tudi vse tri trenerje – Vesno, Andrejo in Petarja, ki so tudi sami vrhunsko opravili ekipni del prvenstva.

Kadeti preprosto nimajo dovolj tehničnega znanja, da bi se lahko kosali z najboljšimi.

Kadeti preprosto nimajo dovolj tehničnega znanja, da bi se lahko kosali z najboljšimi.

Sedaj sledi dan počitka za nekatere naše, potem pa posamična tekmovanja in tekmovanja v konkurencah dvojic. Prvenstvo je dolgo in videli bomo, kako se bodo igralci na to odzvali. Pri nekaterih bo prišlo do padca forme, pri nekaterih do dviga, zato je težko napovedati, kaj lahko od nadaljevanja pričakujemo.

Podelitev medalj mladincem