Jorgić v mešanih dvojicah že v osmini finala, jutri na sporedu znova pester dan

T.S., 18.07.2013 comments 1
Evropska prvenstva, Vse novice

Za nami je morda celo najbolj naporen dan za našo reprezentanco na letošnjem 56. Evropskem prvenstvu za mladino v Ostravi. Na 32 tekmah so naši mladi reprezentanti zabeležili kar nekaj lepih zmag, v konkurenci kadetskih mešanih dvojic pa si je Darko Jorgić že zagotovil osmino finala.

Od 9h zjutraj pa do 20:10 se je danes v Ostravi zvrstilo kar 32 slovensko obarvanih dvobojev. Končna bilanca zmag in porazov se je ustavila pri izkupičku 15:17, tako da bomo imeli jutri v različnih konkurencah še kar nekaj želez v ognju.

V posamezni konkurenci presenetile mladinke

Maratonski 7. dan se je za našo reprezentanco začel s štirimi zaporednimi porazi v posamični konkurenci mladincev – Novak, Sukič, Kožul, Šfiligoj -, nakar je stvari na svoje mesto postavil Ludvik Peršolja, ki je s 4:0 premagal Angleža Downinga in se bo jutri za uvrstitev med 32 najboljših mladincev na Stari celini pomeril s Švedom Henrikom Johanssonom, ki je pripravil presenečenje dneva in s 4:3 ugnal tvorca italijanske pravljice v ekipnem delu tekmovanja Alessandra Baciocchija.

Nato so glavni oder zasedle mladinke in nas prijetno presenetile, saj so se v 2. krog tekmovanja uvrstile Nina ZupančičZala Veronik in Urška Čokelj, katere pa jutri čakajo same uveljavljene nasprotnice. Izpadla je zgolj Nika Veronik, od katere je bila boljša odlična Rusinja Ekaterina Guseva.

Pri kadetih sta se Darku Jorgiću, ki je kot 5. nosilec turnirja že neposredno postavljen v 2. krog, v tej fazi tekmovanja pridružila Erik Paulin in Aljaž Šmaljcelj, katera jutri čaka misija nemogoče – Primorec se bo pomeril z Nolanom Givonejem, Novomeščan pa z Nilsom Hohmeierjem. Od kadetov je v 1. krogu izpadel zgolj Tilen Cvetko, ki škotu Wheelerju preprosto ni bil dorasel nasprotnik. Jorgić bo posamezni del prvenstva otvoril s tekmo proti Srbu Nikoli Marinkoviću.

Pri kadetinjah je do lepe zmage z rezultatom 4:3 proti domačinki Veroniki Tuslovi prišla Gaja Paradiž, katero jutri čaka nova težka naloga proti Švedinji Eriki Fronth. Njene reprezentančne kolegice Ana TofantNika Naglič in Aleksandra Vovk so bile neuspešne.

Jorgić z odlično Romunko že med 16 najboljših

Popoldanski del sporeda je bil povsem v znamenju mešanih dvojic, kjer si je mesto v osmini finala že priboril Darko Jorgić, ki nastopa v paru z evropsko ekipno prvakinjo Adino Diaconu iz Romunije. V 1. krogu sta 3. nosilca turnirja prikazala odlično igro, v 2. krogu pa sta se po hudi borbi uspela izvleči iz težav in sta madžarsko navezo Bruckner/Feher premagala z 11:9 v odločilnem nizu. Jutri se bosta natanko opoldne pomerila s Poljakoma Werecki in Tokarczyk.

Blizu preboja med 16 najboljših sta bila pri kadetih še Tilen Cvetko in Gaja Paradiž, ki sta proti švedskemu paru Khosbakht/Fronth prikazala izvrstno igro, na žalost pa se je odločilni 5. niz končal z astronomskih 16:14 za Skandinavca. Blizu presenečenja proti udarni domači zasedbi Reitspies/Stefcova sta bila tudi Peršolja in Zupančič, toda domačina sta uspela zaostanek z 1:2 v nizih pretvoriti v zmago.

Med 32 najboljših pet slovenskih dvojic

Danes je bil odigran tudi 1. krog v konkurencah dvojic, v jutrišnji 2. krog oz. med 32 najboljših pa imamo 5 naših parov. Jorgić je z Nemcem Nilsom Hohmeierjem v 2. krog tekmovanja postavljen že neposredno, zaradi poškodbe Angleža Helshana Weerasingheje, pa sta se v 2. krog brez boja uvrstila tudi Kožul in Šfiligoj.

V tej fazi tekmovanja bomo jutri spremljali še dvojčici Veronik, udarno mladinsko dvojico Peršolja/Sukič ter slovensko-švicarski par Šmaljcelj/Simonet.

Po dolgem in uspešnem dnevu, je jutri verjetno na vrsti še zadnji dan z obilico slovenskih nastopov. V finalnem delu bomo tako jutri spremljali najmanj 14 slovenskih obračunov, poleg tega pa se bo nekaj naših reprezentantov borilo še v tolažilnem delu posameznega tekmovanja. Jutrišnji spored se pričenja prav s tolažilnimi boji, kot prva pa bo od Slovencev v ring stopila Aleksandra Vovk ob 10:30, ko se z live-blog novico oglasimo tudi mi.

Ne prezrite
Pregled 7. dne: Maratonski dan z 32 tekmami naših reprezentantov

Današnji rezultati Slovencev

Komentar k članku “Jorgić v mešanih dvojicah že v osmini finala, jutri na sporedu znova pester dan”

  1. banjica banjica pravi:

    BRAVO DARE,ČE POTRBUJEŠ PREVAJALCA ZA ROMUNSKI JEZIK POKLIČI!