Jorgić v mešanih dvojicah do nove medalje, jutri v ringu kar 6 naših igralcev!

T.S., 19.07.2013 comments 2
Evropska prvenstva, Vse novice

Drugi tekmovalni petek v Ostravi je Sloveniji prinesel novo kolajno, nekaj odličnih nastopov naših rezultatov in povsem za konec dneva še senzacionalno zmago dvojčic Veronik v konkurenci dvojic. Do sobote se je prebilo kar 6 naših igralcev, kar je ekipno gledano zelo lep uspeh!

Evropsko namiznoteniško mladinsko smetano do počitnic ločita samo še dva dneva. Jutri in v nedeljo bodo namreč podeljeni še zadnji kompleti medalj, vsaj ena izmed njih pa bo končala za vratom Darka Jorgića, ki se je v konkurenci mešanih dvojic skupaj z Romunko Adino Diaconu prebil v jutrišnji polfinale.

Jorgić že ima zagotovljeno drugo medaljo

Slovensko-romunska naveza je danes najprej s 3:1 odpravila Poljaka Wereckega in Tokarczyk, nato pa v četrtfinalu z enakim rezultatom še rusko navezo Yarushin/Kolish. Jutri se bosta Jorgić in Diaconujeva ob 14:20 v polfinalu srečala z romunskim parom Manole/Clapa, glede na prikazano in na njune dosedanje predstave, pa bosta jutrišnje polfinale začela kot papirnata favorita. V primeru polfinalne zmage, ju nato zvečer čaka še finale.

Jorgić je uspešno preživel tudi dva kroga posameznega dela tekmovanja in se je že uvrstil med najboljših 16, kjer se bo jutri pomeril z Rusom Maximom Kiselevim. Danes je imel sicer naš najboljši igralec na prvenstvu precej težav v 2. krogu proti Srbu Nikoli Marinkoviću, nato pa je v 1/16 finala z rutinirano predstavo nazaj v učno klop poslal Slovaka Jakuba Pavolko.

Ostalim našim igralcem danes v posameznem delu ni uspelo priti do zmage. Še najbližje je bil Ludvik Peršolja, ki je moral premoč Švedu Henriku Johanssonu priznati šele po sedmih nizih. Pohvaliti velja še Erika Paulina, ki je 3. nosilca turnirja Nolana Givoneja dodobra prestrašil, toda odločilen je bil 5. niz, katerega je Francoz dobil s 16:14 in nato Primorčevo usodo zapečatil v 6. nizu. Podobno dobro se je proti naturalizirani Nemki Yuko Imamura upirala tudi Nina Zupančič, ki pa je bila na koncu žal neuspešna.

Med 64 najboljših posameznikov so se sicer prebili tudi Urška Čokelj, Zala Veronik, Aljaž Šmaljcelj in Gaja Paradiž.

Senzacija dneva v režiji vražjih dvojčic Veronik

Če lahko za uvrstitev dvojca Jorgić/Diaconu ugotovimo, da je medalja pričakovana, pa sta za pravo senzacijo ob 21:24 poskrbeli Zala in Nika Veronik, ki sta v konkurenci dvojic ugnali 2. nosilki turnirja iz Srbije Viktorio Truzsinszki in Anno Fenyvesi. Po izgubljenem prvem nizu, sta nato vajeti igre v svoje roke prevzeli Srbkinji in povedli z 2:1, toda Korošici nista obupali in 10 minut kasneje sta izkoristili prvo zaključno žogico ter odločilni 5. niz dobili z rezultatom 11:6 ter se tako prebili v osmino finala.

Med 16 najboljših pa imamo še kar 3 dvojice, kar lahko brez vsakršne dileme označimo za krasen uspeh. Pri mladincih sta za to poskrbela Tom Šfiligoj in Deni Kožul, ki sta s 3:1 premagala srbsko dvojico Katić/Strugarević.

Svojo vlogo 3. nosilcev tekmovanja kadetskih dvojic sta z današnjo zmago potrdila tudi Jorgić in Hohmeier, ki se bosta jutri opoldne pomerila z domačinoma Klosom in Martinkom, za novo presenečenje v naši reprezentanci pa je poskrbel Aljaž Šmaljcelj, ki je v navezi s Švicarjem Nicolasom Simonetom presenetljivo gladko s 3:0 premagal Madžarsko navezo Bruckner/Heiszman in se na svojem prvem evropskem prvenstvu tako že uvrstil med najboljših 16 v konkurenci dvojic.

Jutri gre na nož; Jorgić v borbo še za 2 odličji

Sobotni spored se sicer s tekmami v tolažilni konkurenci pričenja ob 9h, toda tiste prave tekme se začnejo ob 11:30, ko bomo imeli v ognju tudi dve mladinski dvojici – Šfiligoj/Kožul in Veronik/Veronik. Jutri bodo tako pri kadetih kot pri mladincih že okronani evropski prvaki v konkurencah mešanih dvojic, v konkurencah posameznikov in dvojic pa bomo jutri spremljali osmino finala in četrtfinale.

Darko je v Ostravi že osvojil 2 kolajni. Lahko svojo bero odličij jutri še obogati?

Darko je v Ostravi že osvojil 2 kolajni. Lahko svojo bero odličij jutri še obogati?

Naše oči bodo znova uperjene v Darka Jorgića, ki bo poleg srebra v ekipnem delu skušal v konkurenci mešanih dvojic še oplemeniti že osvojen bron, v konkurencah posameznikov in dvojic pa si bo prizadeval ‘sobotnega preživetja’ in uvrstitve v polfinale. Poleg še ne 15-letnega Hrastničana pa nas veseli, da si je sobotne nastope zagotovilo še 5 preostalih naših mladcev, za katere bomo seveda tudi stiskali pesti, vsekakor pa se bodo v svoje obračune podali v iskanju presenečenja.

Ne prezrite
Pregled 8. dne: Nova medalja in odlične predstave naših dvojic

Današnji rezultati Slovencev

2 komentarja k članku “Jorgić v mešanih dvojicah do nove medalje, jutri v ringu kar 6 naših igralcev!”

  1. damir pravi:

    !

  2. banjica banjica pravi:

    GREMO DARE PO NOVE ZMAGE,ČESTIKE TUDI ZA PARTNERKO V MEŠANIH DVOJICAH ROMUNKO
    ADINO DIACONU.