Jorgić in Kožul do medalje v dvojicah, na posamično bo treba še počakati

T.S., 18.07.2015
Evropska prvenstva, Vse novice

Po bronu mladinske ekipe, sta danes za novo odličje poskrbela Darko Jorgić in Deni Kožul, ki sta upravičila status 4. nosilcev in se uvrstila v jutrišnji polfinale tekmovanja dvojic. Jorgiću se je posamična kolajna še tretje leto zapored izmuznila na zadnjem koraku.

Preko Francozov do druge kolajne

Predzadnji tekmovalni dan 58. MEP v Bratislavi je postregel s kopico napetih obračunov, ki so izluščili še zadnje nosilce kolajn. Med njimi sta tudi Darko Jorgić in Deni Kožul, ki bosta jutri v konkurenci dvojic napadala najprej finale, nato pa morda še zlato. Za novo kolajno sta naša najboljša mlada namiznotenisača danes najprej s 3:1 premagala Portugalca Antonia Malheira in Paula Silvo, nato pa z istim rezultatom še francosko dvojico Joe Seyfried / Nolan Givone. Tekma bi se kaj kmalu prevesila v 5. niz, a sta varovanca Andreje Ojsteršek Urh na koncu četrtega niza vzdržala zadnji juriš galskih petelinov in se veselila druge kolajne na prvenstvu. Jutri ju v predzadnji fazi čaka obračun z odlično vzhodnjaško navezo Nikita Yarushin / Aliaksandr Khanin (RUS/BLR).

Na fenomenalen način sta prvenstvo zaključili tudi naši kadetinji Aleksandra Vovk in Katarina Stražar. V tekmi osmine finala sta 3:2 porazili francosko navezo Vony Ange Randriantsoa in Berenice Marteau. Za medaljo je zmanjkalo nekaj znanja, prostora za razočaranje pa nikakor ni, saj sta naši igralki ustavili šele 1. in 2. kadetinja Evrope Maria Taylakova in Andreea Dragoman.

Tokrat usoden Patryk Zatowka

Dan smo pričeli tudi s tremi orožji v konkurenci posameznikov pri mladincih. Poleg Darka in Denija je med najboljših 16 prišel še Tom Šfiligoj. Jorgić je svojo tekmo osmine finala proti Madžaru Benceju Majorosu odigral na vrhunski ravni in jo dobil s 4:1, Deni in Tom pa nista zmogla stopničko višje. Od Kožula je bil po petih nizih boljši Rus Konstantin Chernov, od Šfiligoja pa prav tako s 4:1 Avstrijec Andreas Levenko, ki je popoldne potrdil izredno formo in v četrtfinalu na kolena spravil še 3. nosilca Cana Akkuzuja iz Francije.

Jorgić je imel pred četrtfinalno tekmo s Patrykom Zatowko (POL) vso pravico do optimizma, a je le-ta kmalu zbledel. Visokorasli Poljak je v tekmo vstopil odlično, povedel z 1:0, nato pa dobil dva zaporedna niza, ki bi morala pripasti Jorgiću. To je našega asa dokončno dotolklo in v 4. nizu ni bilo več pravega žara. Jorgić je že tretje leto zapored izpadel v četrtfinalu tekmovanja posameznikov. Pred dvema letoma mu je kolajna pri kadetih na tekmi proti Levenku ušla za vsega 2 točki, lani pa ga je zaustavil Šved Elias Ranefur.

Jorgić bo kolajno med posamezniki znova lovil prihodnje leto, še preden potegnemo črto pod prvenstvom v Bratislavi, pa bo skupaj s Kožulom jutri v konkurenci dvojic skušal že priigrani bron še oplemenititi.