60. MEP: Za konec slovenskih nastopov Tofantova med 32 posameznicami

T.S., 22.07.2017
Evropska prvenstva, Vse novice

V Guimaraesu se počasi zaključuje 60. mladinsko evropsko prvenstvo v namiznem tenisu. Favoriti so v veliki večini uspešno opravili s formalnostjo in se bodo v soboto in nedeljo udarili za odličja v konkurencah posamezno, dvojice in mešane dvojice.

Slovenskih nastopov je bilo z izjemo sobotnih tekem v tolažilnih skupinah kadetov konec že v petek zvečer. Najbolje se je odrezala Ana Tofant, ki je v 1/32 finala tekmovanja mladinke posamezno s 4:3 (14, 9, -18, 4, -9, -8, 7) premagala Slovakinjo Emo Labosovo. V 1/16 finala se je pomerila z izvrstno Srbkinjo Sabino Surjan in ji morala po šestih nizih priznati premoč, bilo je 2:4 (-7, -5, -3, 8, 7, -8).

Ostali Slovenci so bili neuspešni v 1/32 finala. Tilen Cvetko je izgubil proti Wangu Chenxiju z 1:4Aleksandra Vovk in Katarina Stražar sta bili neuspešni proti evropskima prvakinjama iz ekipnega tekmovanja Anastasii Kolish in Marii Tailakovi.

Pri kadetih Aljaž Godec proti Poljaku Jakubu Jankowskemu ni imel pravih možnosti, zato pa je po hudi bitki Lea Paulin proti Italijanki Jamili Laurenti izgubila s 3:4 (-5, -8, -5, 8, 10, 9, -5).

Neuspešne so bile tudi vse naše dvojice. Tako se s tokratnega MEP naša reprezentanca vrača s 7. mestom mladink ekipno, uvrstitvijo med 16 mešane dvojice Peter Hribar/Aleksandra Vovk, uvrstitvijo med 32 Ane Tofant med posameznicami in uvrstitvijo med 32 dvojic Godec / Mauro Scharrer (ŠVI), Paulin / Vasiliki Iliopoulou, Matija Novel / Žiga Kristijan Žigon in Katarina Stražar / Marta Vukelić (HRV).

60. MEP Portugalska

Uradna spletna stran
Rezultati
Prenosi Laola TV