60. MEP: Mladinke ekipni del tekmovanja končale na 7. mestu

T.S., 18.07.2017
Evropska prvenstva, Vse novice

V torek zvečer bodo znani evropski ekipni prvaki na 60. mladinskem EP v Guimaraesu na Portugalskem. Slovenske ekipe so v prvi polovici dneva končale s svojimi boji, najbolj so razveselile mladinke, ki so na koncu osvojile 7. mesto.

Četa Vizjaka turnir končala s super zmago

Zgodba mladink, ki pod taktirko Darijana Vizjaka v postavi Ana TofantAleksandra VovkKatarina Stražar in Gaja Mavri znova blestijo, se je v finalnem delu zaustavila v četrtfinalu, ko so bile z 0:3 nemočne proti reprezentanci Rusije. Rusinje so kasneje upravičile vlogo 2. nosilk turnirja in so se uvrstile v veliki finale proti Romuniji.

V nadaljevalnih bojih so že v ponedeljkovem sporedu naše igralke znova izgubile z 0:3, takrat proti Španiji, prvenstvo pa so zaključile na najboljši možen način z zmago nad Poljakinjami3:1. Tofantova je zabeležila dve zmagi. Najprej je s 3:0 premagala Katarzyno Wegrzyn, nato pa s 3:1 še Agato Zakrzewsko. Vmes je bila uspešna še Vovkova, ki je Zakrzewsko premagala po fantastični borbi z 11:9 v petem nizu. Mavrijeva je svoj edini obračun v ekipnem delu izgubila z 0:3 proti Julii Slazak.

Mladinci po zmagi nad sosedi končali na 15. mestu

Pod vodstvom Andreje Ojsteršek Urh je cilj izpolnila tudi ekipa mladincev v postavi Tilen CvetkoPeter HribarLuka Norčič in Aljaž Frelih. Fantje so po 3. mestu v skupini (in super zmago nad Poljsko) ter uspehu v play-offu potrdili obstanek med elito, nato pa tam ostali brez nabojev. Po porazu z Nemci v osmini finala sta sledila še poraza proti Madžarski in Španiji.

Zadnji dan ekipnega dela tekmovanja so se v boju za 15. mesto udarili z južnimi sosedi Hrvati in po lepi bitki izvlekli zmago s 3:2, pri čemer je vsak izmed trojice nastopajočih (Hribar, Cvetko in Norčič) vknjižil eno posamično zmago.

Kadeti so prvenstvo končali na vzpodbudnem 19. mestu, potem ko so v bojih za mesta za zaključek turnirja poskrbeli za lepo zmago nad Romunijo3:0. Kadetinje so prvenstvo zaključile na 24. mestu.

V sredo, 19. julija, se na Portugalskem pričenjajo boji v konkurencah posamezno, dvojice in mešane dvojice.

60. MEP Portugalska

Uradna spletna stran
Rezultati
Prenosi Laola TV