60. MEP: Mladinci in mladinke uvodni dan do lepega skalpa

T.S., 15.07.2017
Evropska prvenstva, Vse novice

V petek, 14. julija, se je v Guimaraesu na Portugalskem z ekipnimi boji pričelo 60. mladinsko evropsko prvenstvo v namiznem tenisu. Slovenske ekipe so tekmovanje pričele vzpodbudno, prav vse so v popoldanskem delu prišle do lepih zmag.

Za največje presenečenje so poskrbeli mladinci v postavi Peter HribarTilen Cvetko in Luka Norčič. Fantje so v dopoldanskem delu morali priznati premoč Angliji z 1:3, potem ko je za eno zmago poskrbel Cvetko nad Lukom Savillom, ki je na World Tourju na Otočcu letos v tekmovanju do 21. let v 1. krogu presenetil Darka Jorgića. Zvečer se je razigral Hribar, ki je proti Poljski odločil srečanje in Slovencem prinesel presenetljivo zmago. Najprej je s 3:1 premagal Kamila Nalepo, nato je v 3. tekmi svoje dodal še Norčič, ki je bil s 3:0 boljši od Jana Zandeckija. Cvetko proti Nalepi ni uspel potrditi zmage, zato pa je v odločilni tekmi znova blestel Hribar in s 3:1 premagal še Artura Grelo. Naše mladince danes čaka še ‘misija nemogoče’ proti Franciji.

Odlično so se popoldne izkazala tudi naša dekleta, ki so v 1. krogu sicer z 1:3 izgubila proti Franciji. V večernem sosedskem spopadu proti Hrvaški so bile Ana TofantKatarina Stražar in Aleksandra Vovk vrhunske in so slavile s 3:0. Končni rezultat ne razkriva prave slike dvoboja, saj so se vse tri posamične tekme končale po petih nizih. Stražarjeva je pripravila teren za zmago, potem ko je že v prvi tekmi s 15:13 v petem nizu ugnala odlično Andreo Pavlović. Tofantova je nato zapravila vodstvo z 2:0, a v odločilnem nizu nadigrala Leono Šantek z 11:2. Drugačna zgodba je bila na tretjem obračunu, kjer je Karla Franović proti Aleksandri povedla z 2:0, nato pa je Gorenjka prestavila dve prestavi višje in se odpeljala do končne zmage s trikrat 11:5. Za konec kvalifikacijskega dela naša dekleta danes čaka spopad s prvimi favoritinjami za naslov iz Romunije.

Stražarjeva je proti odlični Hrvatici Pavlović prišla do ene lepših zmag v letošnji sezoni.

V jutranjem sporedu so bile sicer prve v ognju kadetinje, ki so prvenstvo začele dobro z zmago Lee Paulin nad Madžarko Helgo Dari, a kasneje Lea skupaj s Tjašo Novak ni uspela nadgraditi tega in naše vzhodne sosedinje so slavile s 3:1. Popoldne, ki je bilo za naše ekipe izredno plodno, je prineslo zmago proti Španiji3:0, tako da naša mlada dekleta še vedno ostajajo v boju za visoka mesta, a danes v zadnji tekmi skupinskega dela proti Rusiji ne gre pričakovati zmage.

Lea Paulin je nosilska dekliške kadetske ekipe.

Naši kadeti v postavi Matija NovelŽiga Kristijan Žigon in Aljaž Godec za razliko od preostalih ekip nastopajo v 2. diviziji. Svoje delo so včeraj opravili z odliko in najprej s 3:1 premagali Islandijo, nato pa s 3:1 še igralce s Cipra. Danes jih za zaključek ekipnega dela čaka še tekma proti Irski.

60. MEP Portugalska

Uradna spletna stran
Rezultati
Prenosi Laola TV