60. MEP: Izvrstne mladinke preko Belorusinj med najboljših 8!

T.S., 17.07.2017
Evropska prvenstva, Vse novice

Tretji dan 60. MEP v Guimaraesu na Portugalskem so se pričeli finalni boji v ekipni konkurenci. Od slovenskih ekip ‘pri življenju’ ostajajo le še mladinke, ki so prikazale vrhunsko predstavo in se uvrstile v četrtfinale tekmovanja.

Proti Rusinjam za kolajno

Ana Tofant, Katarina Stražar, Aleksandra Vovk in rezerva Gaja Mavri so v tekmi osmine finala proti Belorusiji odigrale enega izmed obračunov kariere in odlične nasprotnice porazile kar s 3:0. Temeljni kamen je postavila Tofantova, ki je v prvi tekmi s 3:2 (6, -9, -9, 3, 9) ugnala 6. mladinko Evrope Dario Trigolos. V podobnem ritmu je nadaljevala Stražarjeva, ki je bila od 16. mladinke Evrope Nadezhde Bogdanove prav tako boljša s 3:2 (7, 6, -3, -9, 8). V tretji tekmi je zgodbo o uspehu zaokrožila Vovkova, ki je 33. mladinko Stare celine rutinirano povozila s 3:0 (8, 8, 8) in morebitni povratek vzhodnjakinj zatrla v kali. Glede na renome Trigolosove in Bogdanove si zagotovo ne bi želeli obračun podaljšati v 4. in 5. tekmo.

V ponedeljek ob 12:15 po našem času naša dekleta čaka obračun četrtfinala proti 2. nosilkam iz Rusije, ki na tem prvenstvu kažejo izvrstno pripravljenost in bodo velike favoritinje za zmago, saj ekipo sestavljajo Maria Taylakova (2. v Evropi), Kristina Kazantseva (12.) in Anastasia Kolish (14.). Kljub vsemu smo lahko prepričani, da bodo naša dekleta na igrišču številka 3 ponovno pustila srce.

Nemci zaustavili mladince

V osmino finala ekipnega tekmovanja so se uvrstili tudi naši mladinci v postavi Tilen CvetkoPeter HribarLuka Norčič in Aljaž Frelih. V obračun proti Nemčiji so vstopili kot izzivalci, v skladu z rankingom pa se je vse skupaj tudi odvilo. V prvi tekmi je bil Cvetko vselej blizu Tobiasu Hipplerju, a nikakor ni zmogel dobiti več kot niza, bilo je 1:3 (-12, 11, -8, -7). Tudi druga tekma med Hribarjem in Gerrittom Engemannom je bila sila podobna, odšla pa je na račun Nemca z rezultatom 3:1 (10, -9, 7, 7). Napredovanje Nemcev v četrtfinale je potrdil Cedric Meissner, ki je Norčiča premagal s 3:0 (8, 6, 6).

V delu žreba za 9. – 16. mesto naše fante v ponedeljek najprej čaka obračun proti Madžarski.

Kadeti in kadetinje v prihodnji sezoni ne bodo pričeli v 1. jakostni diviziji, potem ko so kadetinje to mesto izgubile in se sedaj borijo za mesta od 21 do 24, kadetom pa ni uspelo napredovati iz 2. divizije, so pa zato včeraj prišli do lepe zmage proti Danski.

60. MEP Portugalska

Uradna spletna stran
Rezultati
Prenosi Laola TV