60. MEP: 8 Slovencev prišlo do petka

T.S., 21.07.2017
Evropska prvenstva, Vse novice

Po dominaciji Rusije, ki je v ekipnem delu tekmovanja osvojila 3 zlata odličja (kadeti in kadetinje ter mladinke; pri mladincih so bili Rusi drugi za prvaki Nemci), se na 60. evropskem prvenstvu za mladino v Guimaraesu tekmovanje preveša v zaključno fazo.

V sredo in četrtek je bila na Portugalskem prava norišnica z nešteto obračuni v vseh konkurencah. Slovenska reprezentanca se je odrezala solidno. Naši igralci so poskrbeli za nekaj presenetljivih zmag, priča pa smo bili tudi nekaj presenetljivim porazom.

Med posamezniki je preboj do petka uspel Aljažu Godcu in Lei Paulin v konkurenci kadetov, pri mladinkah je to uspelo Ani TofantAleksandri Vovk in Katarini Stražar, vsem tvorkam odličnega 7. mesta v ekipni konkurenci. Godec je za uvrstitev v 1/32 finala proti Ukrajincu Kirilu Yurchenku garal 7 nizov in na koncu slavil z 11:9 v odločilnem.

Pri mladinkah je Tofantova s 4:1 izločila domačo adutinjo Raquel Martins, Vovkova je bila prav tako boljša od domačinke Daniele Moura, Stražarjeva pa od Nizozemke van Boheemen. V petkovem sporedu bo imela Ana lepe možnosti za uspeh proti Slovakinji Emi Labosovi, medtem ko preostali naši mladinki čaka bržkone misija nemogoče proti evropskima prvakinjama iz ekipnega dela. Aleksandra se bo pomerila z Anastasio Kolish, Katarina pa z 2. nosilko turnirja Mariio Tailakovo.

Kar nekaj smo pričakovali tudi od Petra Hribarja in Tilna Cvetka, žal pa se fantoma med posamezniki ni izšlo v polni meri. Hribar je že v 1. krogu z 0:4 izgubil proti Grku Georgiosu Stamatourosu, Cvetko pa je uspel premagati Ukrajinca Limonova s 4:3 in ga v petek čaka Wang Chenxi iz Azerbajdžana. Od fantov smo veliko pričakovali tudi v konkurenci dvojic, kjer sta v zadnjih sezonah znala presenetiti tudi slovita imena, a se tokrat Peter in Tilen nista najbolje ujela in sta že v prvi tekmi z 2:3 izgubila proti Portugalcema Lavadu in Amorimu.

Pri mladinkah se je v konkurenci dvojic žreb grdo poigral z Ano in Aleksandro, saj sta se že v 1. krogu srečali z odličnima Špankama Zhang Xuan Xu in Ano Garcio ter izgubili z 1:3. Med najboljših 32 se je uspelo uvrstiti Stražarjevi skupaj s Hrvatico Marto Vukelić. V konkurenci mešanih dvojic sta se najbolje odrezala Hribar in Vovkova, ki sta prišla med 16 najboljših, nato pa z 1:3 izgubila proti paru iz Azerbajdžana Yang/Deng.

Zelo uspešni so bili kadeti, saj imamo med najboljših 32 kar 3 dvojice. To je uspelo Aljažu Godcu skupaj s Švicarjem Maurom SharrerjemŽigi Kristijanu Žigonu in Matiji Novelu ter Lei Paulin skupaj z Grkinjo Vasiliki Iliopoulou. V petek se bo seznam nastopajočih še dodatno zožal. Vsaka uvrstitev naših igralcev v soboto bi bila lepo presenečenje in velik uspeh.

60. MEP Portugalska

Uradna spletna stran
Rezultati
Prenosi Laola TV