Kitajci na mladinskem SP pometli s konkurenco

T.S., 17.12.2012
Mladi, Vse novice

Včeraj se je v Indiji končalo 10. mladinsko svetovno prvenstvo v namiznem tenisu, kjer so svojo premoč znova potrdili Kitajci, ki so pobrali vseh 7 zlatih odličij in od možnih 18 kolajn v domovino odpeljali kar 16.

Kitajski čudežni kadet prvo ime prvenstva

Na začetku 10. mladinskega SP v Hyderabadu smo poročali, da so Kitajci osvojili oba ekipna naslova, v podobnem slogu pa so prvenstvo tudi zaključili. Prvo ime prvenstva je bil vsekakor 15-letni čudežni deček Fan Zhendong, ki za mizo sicer deluje kot pravi član. Najboljši kadet na svetu je poleg ekipnega zlata osvojil še 1. mesto v konkurenci posameznikov in mešanih dvojic ter 2. mesto v konkurenci dvojic.

Rezultati
Mladinci posamezno
Mladinke posamezno
Mladinci dvojice
Mladinke dvojice
Mešane dvojice

V finalu posameznega tekmovanja je v izjemni tekmi s 4:2 premagal Lin Gaoyuana, ki je tako na mladinskem SP še tretjič zapored klonil na zadnji oviri. Do manjšega zadoščenja je Lin prišel v finalu dvojic, kjer je Fana uspel premagati, ta pa mu je znova vrnil v finalu mešanih dvojic in s tem pripomogel k temu, da bo namiznoteniška javnost odslej vseskozi spremljala tega mladeniča, od katerega že sedaj mnogi pričakujejo, da bo nekoč tudi 1. igralec na svetu.

Solja zgolj nekoliko omilila Kitajsko prevlado

Poleg nepričakovenga poraza Fan Shenpenga in Gu Yuting v 1. krogu tekmovanja mešanih dvojic, so Kitajci na celotnem prvenstvu zabeležili samo še en poraz proti predstavnikom preostalega Sveta. Za presenečenje je v četrtfinalu konkurence posaemznic poskrbela Petrissa Solja iz Nemčije, ki je s 4:2 premagala Liu Gaoyang in tako pri posameznikih edina na odru za zmagovalce delala družbo predstavnikom s Kitajske.

Končne zmage pri posameznicah se je sicer veselila Zhu Yuling, ki na celotnem turnirju sploh ni oddala niza.

Za nami je še eno veliko tekmovanje in tudi tokrat so vso smetano pobrali Kitajci. Najhuje pa je to, da nič ne kaže, da bi se utegnilo v kratkem kaj spremeniti.

Foto: thehindu.com