Znani finalisti Ekipnega državnega prvenstva pri mladincih

T.S., 15.12.2013
Državna tekmovanja, Vse novice

V štirih slovenskih krajih so danes potekali kvalifikacijski boji za uvrstitev na finalni turnir Ekipnega državnega prvenstva Republike Slovenija za mladince in mladinke. Do večjih presenečenj ni prišlo.

V Ljubljani, Preserju, Puconcih in Novem mestu so se danes mladinci in mladinke borili na kvalifikacijah za finalni turnir EDP, ki bo potekal 11. in 12. januarja prihodnje leto.

Pri mladincih so si napredovanje zagotovili NTK Logatec, NTS Mengeš, NTK Krka I, NTK Arrigoni, NTK Olimpija, NTK Vesna, NTK Kema in NTK Sobota. Do večjih presenečenj tako ni prišlo, omeniti velja zgolj dogajanje v Novem mestu, kjer je druga ekipa v postavi Aljaž Šmaljcelj, Kristian Hren, Žiga Komljanec in Jožko Omerzel izgubila proti mladcem iz NTS Mengeš (Nejc Erjavec, Aljaž Frelih, Tine Zajc in Tilen Šalja). Prva ekipa Novomeščanov v postavi Darko Jorgić, Miha Hribar, Peter Hribar in Tilen Cvetko bo sredi januarja vroč favorit za osvojitev državnega naslova, le manjša rošada v obeh ekipah pa bi bržkone zagotovila napredovanje na finalni turnir tudi drugi ekipi, toda cilji novih pokalnih prvakov so vsekakor usmerjeni le na končno 1. mesto.

Za mesto na stopničkah se bodo na finalnem turnirju mladink udarile ekipe NTK Arrigoni, NTK Logatec, NTK Ptuj, NTK Križe, NTK Fužinar Interdiskont, NTK Muta, PPK Rakek in NTK Letrika.

Vse rezultate (nekateri bodo dodani naknadno) si lahko ogledate na spletnih straneh Namiznoteniške zveze Slovenije. Lanskoletni prvaki pri mladincih iz NTK Letrika (Ludvik Peršolja, Kristjan Peršolja, Luca Bressan in Davor Pejakič) letos sploh niso prijavili ekipe, pri mladinkah pa bodo naslov zelo težko ubranile igralke NTK Logatec. Glavne favoritinje za 1. mesto bodo igralke iz NTK Fužinar z dvojčicama Veronik v prvem planu.

Kvalifikacije za EDP mladinci
Skupina 1
Skupina 2
Skupina 3
Skupina 4

Kvalifikacije za EDP mladinke
Skupina 1
Skupina 2