Zlati dvojec NTK Arrigoni na DP za kadete pobral vse naslove

T.S., 10.04.2017
Državna tekmovanja, Vse novice

NTS Mengeš je v športni dvorani Komenda gostil 26. državno prvenstvo RS v namiznem tenisu za kadete in kadetinje. Domačini so tokrat ostali brez naslova državnega prvaka, zato pa sta zablestela Matija Novel in Lea Paulin (NTK Arrigoni), ki sta osvojila tri naslove državnih prvakov.

V popolno dominacijo Izolskega kluba se je vmešal še Oskar Rosc (NTK Savinja), ki je skupaj z Novelom osvojil naslov v konkurenci dvojic. Vsekakor lep uspeh za mladi klub iz Savinje, ki deluje pod vodstvom nadebudnih Patrika Rosca in Jake Golavška.

Konkurenca posameznikov je bila povsem v znamenju razigranega Novela, ki se je do finala prebil brez izgubljenega niza. V polfinalu je bil s 4:0 (9, 9, 6, 6) boljši od Mitje Omerzela (NTK Krka). V spodnji polovici žreba je branilec naslova Žiga Kristijan Žigon (NTK Inter Diskont) obrambo končal v polfinalu, kjer je moral z 1:4 (-5, -6, -9, -8, 8) priznati premoč Janu Jevšniku (NTK Tempo). Jevšnik je v finalu dobil prvi niz proti Novelu, nato pa je mladi Primorec zagospodaril v ringu in do naslova prvaka prišel z rezultatom 4:1 (-8, 7, 7, 8, 7).

Matija Novel je bil danes nezaustavljiv. Še najbolje se je proti njemu v finalu odrezal Jevšnik, ki je Primorcu odščipnil edini niz na turnirju.

Paulinova vzdržala začetni pritisk, nato finiširala do naslova

Pri dekletih je bilo dogajanje v finalu malce bolj razburljivo. V obračun za naslov sta se uvrstili Lea Paulin in Tjaša Novak (NTD Kajuh-Slovan). Prve štiri nize sta si nasportnici razdelili, nato pa je Lea zaigrala vrhunsko in prišla do zasluženega naslova. Tekma se je končala z izzidom 4:2 (12, -10, 9, -5, 5, 4). Na stopničkah sta se Paulinovi in Novakovi pridružili še domačinki iz NTS Mengeš Vita in Tara Kobetič.

Lea Paulin je letos že celotno sezono korak pred konkurenco.

Vita in Tara sta skupaj združili moči tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se uspeli prebiti v finale, tam pa sta priznali premoč Paulinovi in Minei Ljuci (NTK Arrigoni). Primorki sta slavili po petih nizih s 3:2 (-6, -8, 6, 5, 3) ter tako preprečili osvojitev naslova domačinkama. Bronasto odličje sta si razdelili dvojici Tjaša Novak/Ana Kovačec (NTK Kema) in Nika Belja/Ina Unger (NTK Cirkovce).

Minea Ljuca je bila ob Paulinovi odlična in je prišla do lepega uspeha.

Pri fantih sta se naslova v igri parov kot že omenjeno veselila Novel in Rosc, ki sta bila v finalu boljša od koroške naveze Žigon/Aljaž Godec (NTK Inter Diskont) z rezultatom 3:1 (2, -12, 13, 6). Pri naslov državnega prvaka za NTK Savinja je tako priigral mlajši izmed bratov Rosc, ki uspešno stopa po bratovih stopinjah. Bron sta osvojili dvojici Domen Zupančič/Filip Kolle (NTK Krka/NTK Vesna) in Mitja Omerzel/Tim Mori (NTK Krka/NTK Muta).

Visoko dvignjen pokal visokega Rosca za prvi naslov državnega prvaka v zgodovini NTK Savinja.

Za piko na i še naslov v mešanih parih

Dvojni trojček (trojni naslov državnih prvakov pri fantih in puncih) je na državnih prvenstvih izjemna redkost. Letos sta se zgodovinskega uspeha veselila Novel in Paulinova. V skladu z nastopi v Komendi sta bila najboljša tudi v konkurenci mešanih dvojic. V polfinalu je primorsko navezo do petega niza pripeljala naveza Rosc/Tara Kobetič, a bila v odločilnem nizu premalo odločna – končal se je z rezultatom 11:2. Finale je bil še bolj tesen, a sta Žigon in Ina Unger klonila na 7. točki petega niza, bilo je 3:2 (-6, 5, 5, -5, 7). Na stopničkah sta stala še Aljaž Goltnik (NTS Mengeš) in Anamarija Horvat (NTK Sobota).

Matiji Novelu in Lei Paulin je uspel zgodovinski dvojni trojček, ki ga bosta Primorca v prihodnjih sezonah kanila ponoviti tudi v mladinski konkurenci.

DP RS za kadete

Kadeti posamezno
Kadetinje posamezno
Kadeti dvojice
Kadetinje dvojice
Mešane dvojice
Kadeti lestvica
Kadetinje lestvica