Za slovo od mladincev Peršolja v Logatcu do treh naslovov; Zala Veronik kronala odlično sezono

T.S., 14.04.2013
Državna tekmovanja, Vse novice

Na prekrasno sončno nedeljo se je v Logatcu zaključilo izjemno lepo organizirano 22. Državno prvenstvo za mladince. Junak tekmovanja je postal Ludvik Peršolja, ki je osvojil 3 zlata odličja, pri mladinkah pa je glavno krono vzela Zala Veronik, ki je v finalu preprečila trojček domačinke Nine Zupančič.

Peršolja po mini-krizi v finalu do drugega zaporednega naslova

Pri mladincih se je zgodaj dopoldne vse začelo po pričakovanju, tako da se je v četrtfinale uvrstilo prvih 8 nosilcev. V boju za polfinale so domači gledalci bučno podpirali domačega Denija Kožula, ki je proti Tilnu Novaku ubranil 7 zaključnih žogic, toda na koncu je Novaku le uspelo in je sedmi niz dobil z rezultatom 12:10. V polfinalu je sreča Novaka zapustila, saj je Mario Kolbl po zaostanku z 8:10 v odločilnem nizu nanizal 4 zaporedne točke in se, potem ko je v četrtfnalu s 4:2 premagal Patrika Sukiča, nekoliko presenetljivo uvrstil v finale. Mario se je sicer pred dvema letoma odločil, da ne gre po poteh Jana Žibrata, ampak bo namizni tenis treniral predvsem za svoje veselje in ravno sproščenost je danes v njem prebudila najboljše ter ga popeljala do lepega uspeha.

Kadetski državni prvak izpred dveh let se je v finalu pomeril z Ludvikom Peršoljo, ki je najprej v četrtfinalu s 4:1 premagal Toma Šfiligoja, nato pa v polfinalu s 4:0 še Darka Jorgića. Finale se je začelo po notah Goričana, toda Kolbl je v drugem nizu našel svoj ritem in s fantastično igro pri mizi povsem nevtraliziral Peršoljo. Ludvik je bil pri zaostanku z 1:2 v nizih in 4:8 v četrtem nizu že visel na robu propada, toda ravno v pravem času je znova začel prevzemati iniciativo, Kolbl pa je izgubil nekaj začetnega navdiha. Peršolja je tako 4. niz dobil z rezultatom 11:9 in se od takrat naprej ni več ustavljal. V petem in šestem nizu je zagospodaril za mizo in s pomočjo prvega napada razbil odpor Kolbla ter še drugič zapored osvojil naslov državnega prvaka pri mladincih.

Zupančičevo na zadnji stopnici zaustavila Zala Veronik

V finalu posameznega tekmovanja mladink sta se pričakovano pomerili Nina Zupančič in Zala Veronik, ki sta morali za vstop v finale sicer močno garati. Nina je v prvem polfinalu na 9. točki sedmega niza ugnala Niko Veronik, Zala pa je obrambo Urške Čokelj prebila po podaljšku šestega niza. Finalni obračun je bolje začela domačinka, ki je imela tudi lepo podporo s tribun. Po zaostanku z 1:2 v nizih je nato Zala zaigrala bolj napadalno, Nina pa je v ključnih trenutkih zapravila vse preveč priložnosti, tako da je mlada Korošica povedla s 3:2. V šestem nizu je Zala v celoti prevzela niti igre v svoje roke in pri rezultatu 10:2 se je zdelo, da bo prvenstva kaj kmalu konec, toda razbremenjena Nina je nato z instinktivno igro in nekaj lepimi potezami prišla celo do rezultata 9:10, toda dvajseta točka šestega niza je pripadla Zali, ki je tako zelo uspešno sezono kronala še z naslovom državne mladinske prvakinje, pa čeprav je šele letos presedlala iz konkurence kadetinj.

Mlada Tjaša Mihevc ob Nininih izkušnjah do lepega uspeha

Izjemno napeto je bilo tudi v finalu dvojic, kjer sta bili danes odigrani zgolj obe finalni tekmi. Pri mladincih sta mlada Tom Šfiligoj in Darko Jorgić napadala Ludvika Peršoljo in Patrika Sukiča. Po tekmi polni preobratov in lepih potez se je borba za naslov prvakov prelevila v odločilni 5. niz, kjer sta Tom in Darko povedla s 4:2. Po krajšem odmoru sta Ludvik in Patrik zaigrala fantastično, povedla z 8:4 ter si tako priigrala odločilno prednost. Po seriji dveh odličnih backhand flipov s strani Toma, sta sicer mlajša igralca znižala na 8:10, toda lanskoletna prvaka se nista dala in sta v reprizi lanskega finala še drugič zapored prišla do zlata.

Vroče je bilo tudi pri mladinkah, kjer sta dvojčici Zala in Nika Veronik proti domači dvojici Nina Zupančič in Tjaša Mihevc pred začetkom dvoboja morda celo veljali za rahli favoritinji, toda pohvaliti gre predvsem Tjašo, ki se tekme ni ustrašila in je odlično odigrala v zaključku 5. niza, katerega sta na veselje domačih gledalcev z 11:9 dobili domačinki in poskrbeli, da je domači NTK Logatec na tekmovanju osvojil dva naslova državnih prvakov.

Poleg ženskih dvojic je bila že včeraj Nina Zupančič v paru z Ludvikom Peršoljo uspešna v konkurenci mešanih dvojic. Pogled na nosilce odličij razkrije, da je najuspešnejši posameznik prvenstva Ludvik Peršolja, ki je slavil v vseh treh konkurencah, pri dekletih pa se Nina Zupančič lahko pohvali z dvema naslovoma državne prvakinje v konkurencah dvojic ter z 2. mestom v konkurenci posameznic, kjer je svojo fantastično sezono na slovenskih tleh kronala Zala Veronik, kateri gre posebna pohvala za dobro delo v zadnjem letu dni.

22. DP RS za mladince
Mladinci posamezno
Mladinke posamezno
Mladinci dvojice
Mladinke dvojice
Mešane dvojice