V Logatcu slavje Ane Tofant in Tilna Cvetka

T.S., 18.12.2016
Državna tekmovanja, Vse novice

V nedeljo, 18. decembra, je bil v Logatcu odigran 1. TOP-8 RS za mladince in mladinke. Zmage sta se veselila Tilen Cvetko (NTK Krka) in Ana Tofant (NTS Mengeš), ki po današnjem dnevu tudi vodita na republiški jakostni lestvici.

Vovkova bo danes upala na drugačno slavje

Pri mladinkah je turnir minil v odsotnosti Aleksandre Vovk, ki je bila do danes 1. mladinka na lestvici. 16-letna Mojstrančanka je turnir izpustila, ker jo danes ob 20h na POP TV čaka nastop v finalu letošnje izvedbe resničnostnega šova Slovenija ima talent, zato ste vsi vabljeni, da podprete našo reprezentantko, ki je na vseh avdicijah doslej vzorno promovirala namizni tenis.

Njena odsotnost je pomenila, da je bil boj za stopničke nekoliko manj srdit. Vanj so se vmešale Ana TofantKatarina Stražar (NTS Mengeš) in Lea Paulin. Turnir je najbolje pričela Stražarjeva, ki je v prvi tekmi s 13:11 v petem nizu ugnala Tofantovo. Paulinova je bila s 3:1 boljša od Stražarjeve, Tofantova pa prav tako s 3:1 od Paulinove. V normalnih okoliščinah bi o zmagovalki naposled odločil krog, a sta si Stražarjeva in Paulinova privoščili spodrsljaj. Prva je izgubila proti Katji Krajnc (NTK Ptuj), druga pa proti Gaji Mavri (NTK Letrika).

Tako je ob enem porazu turnir osvojila Tofantova, zaradi zmage v medsebojnem obračunu je bila druga Paulinova, tretja pa je bila Stražarjeva. V drugi kvalitetni skupini je slavila Špela Trelec (NTK Vesna), v tretji pa Tjaša Novak (NTD Kajuh-Slovan).

Cvetko na vrhu sedaj nima družbe

Pri fantih je turnir potekal v znamenju boja Tilna Cvetka in Petra Hribarja za primat najboljšega mladinca v državi. Oba sta imela pred turnirjem enako število točk na 1. mestu jakostne lestvice. Ker igrata za isti klub, sta se pomerila že v 1. krogu in Cvetko je imel tokrat vse odgovore na napade Hribarja. Bilo je tesno, a na koncu je bil boljši Tilen, ki je slavil s 3:1 (-9, 4, 5, 11). Cvetko si je v nadaljevanju turnirja privoščil poraz proti Matiji Novelu (NTK Arrigoni), Hribar pa je ostal neporažen, a je zaradi pravila, ki v dvosmernem krogu veli, da višje mesto zasede zmagovalec medsebojnega obračuna, 1. mesto osvojil Korošec, ki ima sedaj na vrhu lestvice 600 točk prednosti pred Hribarjem.

Povratek med najboljše po nekaj težkih mesecih je danes uspel Aljažu Frelihu (NTS Mengeš), ki je ob 4 zmagah in 3 porazih osvojil 3. mesto. Z istim izkupičkom je praznih rok ostal Luka Norčič (NTK Kema).

V drugi skupini se je zmage veselil Taj Lavrič (NTK Vesna), v tretji pa Žiga Kristijan Žigon (NTK Fužinar).

1. TOP-8 RS mladinci (Izola, 23. oktober)
Mladinci posamezno
Mladinke posamezno
Mladinci lestvice
Mladinke lestvice