V Cirkovcah slavje Logatčanov

T.S., 05.05.2013
Državna tekmovanja, Vse novice

Danes je potekal 2. Top Republike Slovenije za mladince v letošnji sezoni. V najkvalitetnejši skupini sta do zmage prišla Deni Kožul in Nina Zupančič iz Logatca.

V organizaciji NTK Cirkovci je danes v Kidričevem potekal 2. Top RS za mladince letos. Turnir je bil odigran v dvorani z odličnimi pogoji, Štajerci pa so se znova izkazali za odlične organizatorje. Ponagajal jim je zgolj nenaden izpad elektrike proti koncu turnirja, ki je tekmovanje prekinil za 10 minut.

Pri fantih je nastop odpovedal najboljši mladinec Ludvik Peršolja, ki se pripravlja na prihajajoče Svetovno prvenstvo v Parizu in njegovo odsotnost je najbolje izkoristil Deni Kožul, ki je na dramatičen način prišel do končne zmage z izkupičkom 6 zmag in 1 poraza. V zadnji tekmi si je 1. mesto priigral potem ko je proti Eriku Paulinu pri rezultatu 2:2 in 5:10 obranil 5 zaključnih žogic. Drugo mesto je pripadlo Patriku Sukiču, tretji pa je bil Darko Jorgić.

Za veselje v taboru Logatčanov je še dodatno poskrbela Nina Zupančič, ki je turnir končala brez poraza in tako po porazu v finalu Državnega prvenstva na domačih tleh znova prišla do zmage. Na stopničkah sta se ji pridružili še dve Korošici – Gaja Paradiž je bila druga, Zala Veronik pa tretja.

V 2. skupini mladincev je slavil Tilen Cvetko pred Petrom Hribarjem in Črtom Grmom Urbančičem, v 3. skupini pa je bil najboljši Jaka Strohsack, ki je prehitel Luko Norčiča in Miho Jamška.

Pri dekletih je v 1. mesto v 2. skupini osvojila domačinka Anja Bezjak, druga je bila Alja Benčina, tretja pa Kaja Okorn. V 3. kakovostni skupini je slavila Katja Krajnc, medaljo pa sta osvojili še Nuša Bolte in Pia Grm Urbančič.

2. Top mladinci
Rezultati