Tilen Cvetko kralj državnega prvenstva na Otočcu, Ana Tofant kraljica

T.S., 23.04.2017
Državna tekmovanja, Vse novice

V soboto in nedeljo, 22. in 23. aprila, je na Otočcu v tamkajšnji večnamenski športni dvorani, kjer obratuje tudi NT center Slovenije, potekalo 26. državno prvenstvo RS v namiznem tenisu za mladince. Prvo ime prvenstva je postal Korošec Tilen Cvetko, ki je v dresu domačega NTK Krka Novo mesto prišel do trojnega naslova državnega prvaka.

Cvetko in Hribar najprej skupaj osvojila naslov, nato drug proti drugemu

Cvetko je tako na najboljši način maščeval dogajanje izpred treh let, ko je na DP za kadete v isti dvorani kot prvi favorit presenetljivo izpadel že v četrtfinalu in ostal brez pričakovanega naslova, ki je takrat odšel v roke Petra Hribarja (NTK Krka). Cvetko in Hribar sta bila glavna akterja tudi tokrat in sta se v finalu v neposrednem obračunu udarila za letošnji naslov pri mladincih. Cvetko je potrdil odlično pripravljenost in danes svojemu dolgoletnemu rivalu ni ponudil niti malo možnosti za uspeh. Na prepričljiv način je slavil po petih nizih s 4:1 (10, 5, -9, 4, 7). Oder za zmagovalce sta zaključila še Tim Pavli (NTS Mengeš) in Jan Jevšnik (NTK Tempo).

Še pred finalnim obračunom v konkurenci posameznikov, sta Cvetko in Hribar združila moči v konkurenci dvojic in brez izgubljenega niza prišla do nadejanega naslova. V finalu sta bila igralca Krke s 3:0 (9, 4, 7) boljša od primorske naveze Matija Novel/Martin Kocijančič (NTK Arrigoni). Izolana sta v polfinalu v eni najbolj napetih tekem prvenstva z 12:10 v odločilnem nizu ugnala Marsela Šegulo (NTK Ptuj) in Roka Trtnika (NTK Vesna). Preostalo mesto na stopničkah je pripadlo paru Luka Norčič/Matjaž Pinter (NTK Kema/NTK Muta).

Cvetko in Hribar sta dominirala na domačem prvenstvu na Otočcu.

Tofantova oddala vsega en niz

Članska reprezentantka in potnica na prihajajoče svetovno prvenstvo Ana Tofant (NTS Mengeš) je na Dolenjskem še enkrat več potrdila, da je letos v konkurenci do 18 let praktično razred zase. Na celotnem turnirju je izgubila vsega en niz, pa še tega prav v prvi tekmi na prvenstvu v predtekmovalni skupini proti Tajdi Šabanov (NTD Kajuh-Slovan). Tofantova je nato na poti do naslova nanizala 22 zaporednih nizov, pri čemer je v polfinalu s 4:0 (5, 4, 7, 5) odpravila Katrino Sterchi (NTK Arrigoni), v finalu pa še svojo klubsko kolegico Katarino Stražar4:0 (9, 8, 9, 8). Stražarjeva je vse svoje naboje pustila v polfinalu, kjer je bila s 4:3 (5, -7, 7, -8, -8, 7, 11) boljša od Aleksandre Vovk (NTZS).

Tofantova je v zgolj nekaj letih aktivnega igranja namiznega tenisa že prišla do mesta v članski reprezentanci, kar je v vsej zgodovini uspelo le redkim izjemam.

Tako kot pri mladincih, je bila zgodba enaka tudi pri mladinkah. Finalistki posamičnega dela Tofantova in Stražarjeva sta v konkurenci dvojic zaigrali skupaj in prišli do težko prigaranega naslova. V polfinalu sta se proti Nuši Bolte (NTK Križe) in Špeli Trelec (NTK Vesna) znašli v zaostanku z 0:2, a na koncu izvlekli zmago s 3:2 (-7, -9, 4, 4, 4). V drugem polfinalu sta slavili Vovkova in Lea Paulin (NTK Arrigoni), ki sta bili s 3:1 (3, 5, -7, 6) boljši od Gaje Mavri (NTK Letrika) in Sterchijeve. Finalni obračun sta Ana in Katarina dobili z rezultatom 3:1 (9, 8, -9, 8).

Nasprotnici pri posameznicah, pajdašici v konkurenci dvojic – Ana Tofant in Katarina Stražar zasluženo do naslova.

Cvetko s Sterchijevo sklenil popolni trojček

Naslovi prvakov v konkurenci mešanih dvojic so na državnih prvenstvih vselej odločeni že v soboto zvečer. Najbolj prešerno sta po prvem dnevu tekmovanja ŠRC Otočec zapuščala Cvetko in Sterchijeva, ki sta najprej v polfinalu rešila kožo proti Tofantovi in Nejcu Erjavcu (NTS Mengeš) ter slavila na 8. točki odločilnega niza, nato pa v finalu dobila še en odločilni niz in s 3:2 (-6, 4, 8, -7, 7) ugnala 1. nosilca Hribarja in Vovkovo. Na odru za zmagovalce sta stala še Matija Novel in Lea Paulin.

Tilen Cvetko je postal trikratni državni prvak. Peter Hribar je nastopil v treh finalih, a kar dvakrat priznal premoč svojemu največjemu konkurentu.

DP RS za mladince

Mladinci posamezno
Mladinke posamezno
Mladinci dvojice
Mladinke dvojice
Mešane dvojice
Mladinci lestvica
Mladinke lestvica