Tilen Cvetko in Nika Naglič slavila na 1. OT za kadete

V organizaciji NTK Vesna je danes potekal 1. OT RS za kadete in kadetinje v sezoni 2013/2014. Končne zmage sta se veselila Korošca Tilen Cvetko in Nika Naglič, sicer pa večjih presenečenj ni bilo.

V Dvorani srednje administrativne šole Ljubljana je danes potekal 1. odprti turnir RS za kadete v novi sezoni. Turnir, na katerem je nastopilo 107 igralk in igralcev, je potekal po notah favoritov. Nekoliko bolj nepredvidljiv je bil žreb pri dekletih, pri fantih pa je bilo vse v pričakovanju finalnega obračuna med letošnjima soigralcema pri NTK Krka in novima nosilcema kadetske reprezentance.

Pri kadetih so se v polfinale uvrstili prvi štirje nosilci. V zgornji polovici smo tako spremljali obračun med Tilnom Cvetkom in Luko Norčičem, v spodnji polovici pa tekmo med Petrom Hribarjem in Jako Strohsackom. Obe polfinalni tekmi sta se končali z rezultatom 3:2 v korist naših najboljših kadetov v letošnji sezoni. Cvetko se je letos pridružil Hribarju v NTK Krka in v finalu prišel do zmage s 3:1 ter tako še naprej ostaja nepremagljiva ovira za levorokega Novomeščana.

Tekmovanje kadetinj je bilo vsaj na papirju precej bolj odprto, kljub temu pa se je končne zmage veselila 1. nosilka Nika Naglič, ki je bila v finalu s 3:2 boljša od obetavne Aleksandre Vovk, ki je v polfinalu odpravila 2. nosilko turnirja Katrino Sterchi. Poleg Sterchijeve je 3. – 4. mesto osvojila še Gaja Mavri.

Nika Naglič je slavila pri dekletih.

Nika Naglič je slavila pri dekletih.

2. odprti turnir v letošnji sezoni za kadete bo izveden 20. oktobra v Mengšu.

1. OT RS kadeti
Rezultati kadeti
Rezultati kadetinje
Lestvice kadeti
Lestvice kadetinje