Tilen Cvetko in Ana Tofant z zmago še utrdila vodstvo na lestvici

T.S., 19.03.2017
Državna tekmovanja, Vse novice

Pred razmahom državnih prvenstev za posameznike v mlajših kategorijah, je Škofja Loka na zadnjo zimsko nedeljo v letošnji sezoni gostila 3. odprti turnir RS za mladince in mladinke. Zmage sta se tokrat veselila prva nosilca turnirja.

V kategoriji mladincev smo se v letošnji sezoni ponovno že povsem privadili na stare-dobre bitke med Tilnom Cvetkom in Petrom Hribarjem (oba NTK Krka). Fanta sta se tokrat zares udarila na nož in vse do konca ostala skupaj. V zaključku obračuna je krajšo potegnil Hribar, njegov veliki konkurent Cvetko je slavil s 3:2 (-6, 8, 9, -9, 9). Tretje mesto sta si razdelila Matija Novel (NTK Arrigoni) in Luka Norčič (NTK Kema).

Po novem turnirju ima sedaj Korošec Cvetko 700 točk prednosti pred drugim Hribarjem, kar je nekako pravično, saj je Cvetko letos dobil tri republiške turnirje, Hribar pa enega. Ostali so daleč zadaj, se pa na mestih od 1 do 7 po današnjem dnevu ni prav nič spremenilo.

Pri mladinkah v Škofji Loki presenečenj nismo videli. V polfinale so se uvrstile Ana TofantKatarina Stražar (obe NTS Mengeš), Aleksandra Vovk (NTZS) in Lea Paulin (NTK Arrigoni). Štiri dekleta, ki v letošnji sezoni krojijo mladinski vrh, so v polfinalu prikazala gledljiv namizni tenis. V zgornji polovici je Tofantova ubranila pritisk 3 leta mlajše Paulinove in na koncu slavila s 3:2 (12, -6, 11, -8, 4), v spodnjem delu žreba pa je Vovkova nadoknadila rezultatski zaostanek v nizih in na koncu slavila s 3:2 (9, -7, -7, 8, 6).

Finalni obračun starih znank, ki sta se od decembra 2013 pomerili že 17-krat (več v statistiki medsebojnih dvobojev), je tokrat pripadel članski reprezentantki Tofantovi, ki je imela praktično ves čas dogajanje v ringu pod nadzorom. Končni rezultat se je glasil 3:1 (6, 6, -7, 7). Današnja zmaga Ane pomeni, da ima Mengšanka na državni lestvici sedaj že 1670 točk prednosti pred najbližjo zasledovalko Stražarjevo. Na tretjem mestu je Paulinova sedaj prehitela Vovkovo.

Prihodnji vikend, 25. in 26. marca, bo v Cerknici na sporedu Državno prvenstvo RS za mlajše kadete in mlajše člane.

Ana Tofant je prišla še do tretje zmage na štirih letošnjih turnirjih.

3. OT RS mladinci/-ke

Mladinci posamezno
Mladinke posamezno
Mladinci lestvica
Mladinke lestvica