Rok Trtnik in Lea Paulin najboljša v Cerknici

T.S., 15.10.2017
Državna tekmovanja, Vse novice

V Cerknici je v nedeljo, 15. oktobra, pod vodstvom PPK Rakek potekal 1. OT RS za mladince in mladinke v novi sezoni 2017/18. Na najvišji stopnički sta stala mlada reprezentanta Rok Trtnik (NTS Mengeš) in Lea Paulin (NTK Arrigoni).

Tekmovanje mladincev se je zapletlo že v osmini finala, ko je Lovro Jemec (NTK Logatec) s 3:1 odpravil 1. nosilca Aljaža Freliha (NTS Mengeš). Dobro dnevno formo je Jemec prenesel tudi v četrtfinale in polfinale, kjer je najprej s 3:1 premagal Žigo Kristijana Žigona (NTK Inter Diskont), nato pa s 3:0 še Matjaža Pinterja (NTK Muta), ki je v osmini finala premagal Luko Breznika (Inter Diskont).

V spodnji polovici žreba sta se v polfinalu udarila Rok Trtnik in Jožko Omerzel (ŠD SU). Trtnik je na poti s 3:2 premagal mlajšega izmed Omerzelov, Mitjo, nato pa še Aljaža Godca (Inter Diskont), medtem ko je Omerzel premagal 2. nosilca Matijo Novela (NTK Arrigoni), nato pa še Filipa Kolleta (NTK Vesna). V polfinalu je šlo na nož, na koncu pa je slavil Trtnik z rezultatom 3:2 (-10, -9, 8, 6, 6).

Tudi v finalu smo spremljali tesen obračun, na koncu pa se je končne zmage s 3:2 (8, -7, 3, -4, 6) nad Jemcom veselil Trtnik.

Pri dekletih sta se že pred polfinalom poslovili 3. in 4. nosilka Lara Opeka (NTD Kajuh-Slovan) in Živa Staniša (NTK Muta), ki je izpadla celo v skupinskem delu, kjer sta bili boljši presenečenje turnirja Nuša Kadiš (NTK Inter Diskont), ki je prvo leto kadetinja, in kasnejša nosilka bronastega odličja Nika Belaj (NTK Ptuj). Mesto na stopničkah je osvojila še Tara Kobetič (NTS Mengeš), ki je skupaj z Niko Belaj v polfinalu morala priznali premoč 1. in 2. nosilki Katarini Stražar (NTS Mengeš) in Lei Paulin (NTK Arrigoni).

Katarina in Lea sta v finalu uprizorili lepotico dneva, kjer je krajšo potegnila starejša Stražarjeva. Paulinova je bila po pravi drami boljša s 3:2 (-10, 7, 4, -14, 11).

V tekmi dneva je Lea Paulin v finalu s 13:11 v petem nizu ugnala Stražarjevo in se veselila zmage na 1. OT RS za mladinke.

1. OT za mladince in mladinke

Mladinci rezultati
Mladinke rezultati
Lestvica mladinci
Lestvica mladinke