Rdeča dvorana pripravljena na vrhunec domače sezone

Namiznoteniška sezona na slovenskih tleh je že povsem pri koncu, z jutrišnjo tretjo izvedbo Mastersa pa se bo v Velenju zaključila na najlepši možen način, saj se bodo med seboj udarili najboljši igralci v vseh starostnih kategorijah z izjemo mlajših članov. Prvič se bodo na omenjenem turnirju predstavili tudi veterani.

S tekmovanjem Masters, kjer se v konkurencah članov, mladincev, kadetov in mlajših kadetov – letos prvič tudi veteranov – pomeri 16 najboljših igralcev v tekoči sezoni po rang lestvicah NTZS, se bo že tretje leto zapovrstjo zaključila sezona domačih tekmovanj. Po letu premora, se to zagotovo najbolj priljubljeno in pričakovano tekmovanje pod okriljem NTZS, vrača v Velenje, natančneje v Rdečo dvorano, ki bo prihodnjo zimo, prav tako po letu premora, znova gostila tudi najelitnejši turnir serije World Tour.

Za člane in članice bo dodaten motiv za dobre predstave predstavljal tudi denarni sklad v višini 5.000€ in pogled na listo nastopajočih nemudoma razkrije, da bo jutri v Velenju še kako vroče. Pri članih v najožji krog favoritov zagotovo spadata prerojeni Uroš Slatinšek in Jan Žibrat, ki bo najverjetneje zasedal vlogo 9. nosilca, kar pomeni, da lahko žreb nekaterim favoritom ponagaja že v 1. krogu. V ozadju pa bo zagotovo nevaren tudi Mitja Horvat, ki je dobil pretekli dve izvedbi Mastersa in njegov soigralec Bojan Ropoša.

Rang lestvice bodo stvari precej začinile tudi pri članicah, kjer naslov sicer brani 18-letna Nina Zupančič. Poleg nje lahko v krog favoritinj uvrstimo še Manco Fajmut in Alex Galič, prav nobeni izmed rangiranih igralk, ki zasedajo mesto nosilk od 1 do 8, pa ne bo všeč dejstvo, da se zaradi nerednega nastopanja na letošnjih turnirjih že v prvem krogu lahko pomerijo z Asyo Kasabovo in Jano Ludvik, ki bosta v rudarsko mesto zagotovo prišli z željo pod dobrem rezultatu.

Sezono bodo na lep način skušali zaključiti tudi mladi igralci, predvsem tisti, ki bodo julija v Ostravi nastopili na evropskem prvenstvu za mladino. Prvič se bodo na turnirju Masters predstavili tudi veterani, ki bodo nastopili v štirih kategorijah: veterani 40-59 let, veterani 60-64 let, veterani nad 65 let in veteranke (skupna kategorija). Veteranska komisija je za vsako konkurenco izbrala štiri nastopajoče.

Pričakovanje med nastopajočimi in tistimi, ki bodo soboto namenili ogledu najlepšega namiznoteniškega dogodka v sezoni, že nestrpno raste. V Rdečo dvorano ste vljudno vabljeni prav vsi, za tiste, ki pa imate druge obveznosti, pa smo na naši spletni strani že pripravili posebno stran, kjer bomo jutrišnje tekmovanje z objavami spremljali v živo (če bo v dvorani na voljo internetna povezava).

NTZS

Foto: www.radio1.si