Peršolja in Zupančič za ogrevanje do zmage v konkurenci mešanih dvojic

T.S., 13.04.2013
Državna tekmovanja, Vse novice

V Logatcu se je danes začelo 22. Državno prvenstvo Republike Slovenije za mladince in mladinke. Tudi tokrat smo v soboto dobili državna prvaka v konkurenci mešanih dvojic ter finaliste v konkurenci dvojic. Posamezno tekmovanje se jutri nadaljuje z osmino finala.

Ludvik Peršolja in Nina Zupančič sta na 22. DP RS za mladince v Logatcu prvi dan tekmovanja prišla do naslova državnih prvakov v konkurenci mešanih dvojic. V finalu sta Ludvik in Nina s 3:0 odpravila igralca iz Hrastnika Darka Jorgića in Tamaro Pavčnik. Bronasto odličje sta osvojili dvojici Tilen Cvetko – Gaja Paradiž in Deni Kožul – Tjaša Mihevc.

Zmagovalca mešanih dvojic bosta jutri nastopila tudi v finalu dvojic. Ludvik se bo v paru s Patrikom Sukičem v finalu pomeril proti Tomu Šfiligoju in Darku Jorgiću, v ženskem finalu pa bosta domačinki Zupančič in Tjaša Mihevc prekrižali loparje z dvojčicama Niko in Zalo Veronik. Pokal za 3. mesto so pri mladincih že osvojili Tilen Novak in Mario Kolbl ter Deni Kožul in Erik Paulin, pri mladinkah pa Urška Čokelj in Maja Milenkovski ter Gaja Paradiž in Tamara Pavčnik.

V posameznem tekmovanju danes ni prišlo do večjih presenečenj, saj so si vsi favoriti zagotovili preboj v osmino finala. Omeniti velja zgolj infarktno tekmo za preboj med 16 najboljših med Črtom Grmom Urbančičem in Petrom Hribarjem. Obračun dveh levičarjev se je zavlekel v peti niz, kjer je Peter po zaostanku z 8:10 prišel do zaključne žogice, toda igralec iz Olimpije je kasneje s 13:11 dobil odločilni niz in si tako zagotovil nedeljski obračun osmine finala.

Pogled na nosilce turnirja nam razkrije, da se utegnejo v četrtfinalu pri mladincih med seboj pomeriti Peršolja in Šfiligoj, Paulin in Jorgić, Novak in Kožul ter Sukič in Kolbl. Od četrtfinala naprej bodo jutri tekme odigrane na štiri dobljene nize.

Če nimate idej, kako preživeti nedeljo, ste vsekakor vabljeni v krasno večnamensko Športno dvorano Logatec, kjer nas jutri čaka kar nekaj zanimivh obračunov.