Paulinova še tretjič v sezoni najboljša med kadetinjami

T.S., 11.12.2016
Državna tekmovanja, Vse novice

Tržič je v nedeljo, 11. decembra, gostil 1. TOP-8 RS za kadete in kadetinje. Pri dekletih je bila še tretjič v sezoni najboljša Lea Paulin (NTK Arrigoni), pri fantih pa je uspeh primorskega kluba dopolnil Matija Novel.

Nosilka ekipnega bronastega odličja z letošnjega mladinskega evropskega prvenstva v Zagrebu Lea Paulin v letošnji sezoni na domačih tleh v konkurenci do 15 let nima prave tekmice. Po odhodu Katarine Stražar in Lare Opeke med mladinke je 14-letna Izolanka letos na domačih tleh v svoji starostni skupini še nepremagana. Svoj niz je danes podaljšala še za 7 zmago, potem ko je v 1. kakovostni skupini kadetinj premagala vse svoje nasprotnice. Na poti do tretje letošnje zmage (po 1. in 2. OT RS) je oddala vsega 3 nize in na državni lestvici še povečala prednost (4420 točk) pred drugouvrščeno Niko Belaj (NTK Cirkovce).

Belajeva se je na 2. mesto povzpela po današnjih odličnih predstavah. Izgubila je le proti Paulinovi in Ini Unger (NTK Cirkovce), ki je na koncu končala na 4. mestu. Na zmagovalni oder se je sicer uvrstila še Tara Kobetič (NTS Mengeš).

V 2. kakovostni skupini je zmaga odšla v roke Ane Kovačec (NTK Kema), v 3. skupini pa je bila najboljša Tijana Gačić (NTD Kajuh-Slovan).

Novel znova na vrhu

Pri fantih je situacija v letošnji sezoni precej bolj zanimiva, pa čeprav spremljamo le dvoboj za primat najboljšega. Že lani je Žiga Kristijan Žigon (NTK Fužinar) presenetil in opozoril nase ter na dobro delo kluba z Raven na Koroškem, ko je osvojil naslov kadetskega državnega prvaka, čeprav je bil skozi celotno sezono v senci Matije Novela (NTK Arrigoni). Tudi letos sta fanta pričela v podobnem slogu. Na 1. OT je slavil Novel, na 2. OT je bil najboljši Žigon, danes pa je na najvišji stopnički znova stal Novel.

Primorec se je moral sicer precej namučiti za 1. mesto, saj je kljub popolnemu izkupičku zmag in porazov 7:0 na poti do končne zmage oddal 8 nizov. Vseeno je najbolje zaigral prav v zadnji tekmi dneva, ko je svojega konkurenta Žigona premagal s 3:0 (7, 8, 8). Žigon je danes izgubil še proti klubskemu prijatelji Aljažu Godcu, tako da so imeli kar trije igralci isti izkupiček. Poleg obeh Korošcev je 5 zmag in 2 poraza vknjižil še Matija Omerzel (NTK Krka). Končni izračun je Žigona postavil na 2. mesto, Omerzel je osvojil pokal za 3. mesto, Godec pa je ostal praznih rok. Na vrhu lestvice ima Novel 1550 točk prednosti pred Žigonom.

V 2. kakovostni skupini je bil najboljši Filip Kolle (NTK Vesna), v 3. skupini pa je nagrado za najboljšega prejel Leon Veronik (NTK Fužinar).

Kadetska sezona se počasi že preveša v drugi del. V začetku januarja bo na sporedu kvalifikacijski turnir za uvrstitev na Ekipno državno prvenstvo, ki bo potekalo v Izoli 18. in 19. februarja prihodnje leto.

1. TOP-8 RS kadeti
Rezultati kadeti
Rezultati kadetinje
Lestvice kadeti
Lestvice kadetinje