Patrik Sukič in Zala Veronik v Cirkovcih pripravila finalni presenečenji

T.S., 10.03.2013
Državna tekmovanja, Vse novice

Danes je v Cirkovcih potekal še 3. odprti turnir Republike Slovenije za mladince in mladinke v sezoni 2012/2013. Na štajerskem koncu Slovenije je pri mladincih do zmage prišel Patrik Sukič, ki je v finalu ugnal svojega starega znanca Ludvika Peršoljo, pri mladinkah pa je do novega lepega uspeha prišla Zala Veronik, ki je v srhljivki dneva ugnala Nino Zupančič.

Cirkovce so danes gostile zadnji odprti turnir RS za mladince in mladinke v letošnji sezoni. Sezona se počasi približuje koncu, vse mlade registrirane namiznotenisače pa v prihodnjih tednih čakajo vrhunci sezone pod okriljem NTZS. 20. marca bo potekalo DP za člane do 21 let, čez mesec dni, natančneje 13. aprila pa bo najprej na vrsti DP za mladince, teden kasneje pa še DP za kadete.

Rezultati
Mladinci
Mladinke

Sukič po dolgem času znova premagal Peršoljo

Pri mladincih sta se v finalu znova pomerila stara znanca Ludvik Peršolja in Patrik Sukič. V kategoriji mlajših kadetov in na začetku njunih dvobojev v kategoriji kadetov je bil bolj uspešen prekmurski igralec, v zadnjih sezonah pa je Peršolja s pridnim delom pod vodstvom Miroslava Tokića lepo napredoval in s trdim delom našel recept tudi za leto mlajšega Patrika. V zadnjih dveh sezonah je na njunih dvobojih Goričan lepo dominiral, danes pa je Sukič po dolgem času prišel do zmage nad svojim reprezentančnim kolegom, potem ko je v finalu že nadoknadil zaostanek z 0:2 v nizih. Na koncu je bilo 3:2 za Patrika, ki je zadnji niz dobil z rezultatom 11:9.

Dvema najboljšima mladincema ta čas v Sloveniji sta se na odru za zmagovalce pridružila še Tilen Novak in Deni Kožul, ki sta si razdelila 3. – 4. mesto.

Patrik Sukič je po dolgem času ponovno spet premagal Ludvika Peršoljo.

Patrik Sukič je po dolgem času ponovno spet premagal Ludvika Peršoljo.

Prerojena Zala Veronik do nove lepe zmage

Dvojčici Zala in Nika Veronik sta pred nekaj leti veliko obetali in pridno zmagovali tako na domačih, kot tudi tujih turnirjih, v zadnjih dveh sezonah pa sta malce zastali v namiznoteniškem razvoju in pojavila se je tudi rezultatska kriza, kateri pa je v zadnjem mesecu dni predvsem Zala očitno naredila konec. Najprej je bila na 2. Topu za člane zgolj 2 točki oddaljena od zmage v 1. kakovostni skupini, nato je na članskem DP osvojila 3. mesto v konkurenci mešanih dvojic in 5. – 8. mesto v konkurenci posameznic, kjer je po 7 nizih priznala premoč Alex Galič, danes pa je na 3. OT za mladinke prišla še do svoje druge zaporedne zmage na tovrstnih tekmovanjih.

Če lahko ugotovimo, da je Zala oktobra v Izoli osvojila turnir ob odsotnosti najboljše mladinke Nine Zupančič, je danes ovrgla tovrstne dvome in po Topu znova premagala tudi člansko državno reprezentantko. Finale je bilo izjemno napeto in je bilo odločeno po podaljšku 5. niza, v katerem je imela več sreče Zala, ki je odločilni niz dobila z rezultatom 13:11.

Na odru za zmagovalke sta stali še Nika Veronik, ki je v polfinalu že nekoliko ‘načela’ Nino, in Gaja Paradiž.

Rezultati 3. OT za mladince:

Mladinci
finale

Patrik Sukič – Ludvik Peršolja 3:2

polfinale
Ludvik Peršolja – Tilen Novak 3:0
Patrik Sukič – Deni Kožul 3:0

Mladinke
finale
Zala Veronik – Nina Zupančič 3:2

polfinale
Nina Zupančič – Nika Veronik 3:2
Zala Veronik – Gaja Paradiž 3:0