Odsotnost favoritov najbolje izkoristila Filip Kolle in Tjaša Novak

T.S., 12.03.2017
Državna tekmovanja, Vse novice

V Cirkovcah je v nedeljo, 12. marca, potekal 3. odprti turnir RS v namiznem tenisu za kadete in kadetinje, ki je zaradi MP Italije minil v odsotnosti najboljših slovenskih igralcev in igralk do 15 let.

Pri fantih je v okrnjeni konkurenci preboj uspel talentiranemu Filipu Kolletu (NTK Vesna), ki je na celotnem turnirju oddal vsega en niz, še to v predtekmovalni skupini. V finalnem delu je bil Založan nezaustavljiv in je vse obračune dobil brez težav s 3:0 v nizih. V polfinalu je bil boljši od Domna Zupančiča (NTK Krka), v finalu pa z 11:6, 11:9 in 11:5 še od Tima Morija (NTK Muta). Mesto na odru za zmagovalce je osvojil še 1. nosilec današnjega turnirja Oskar Rosc (NTK Savinja).

Tudi pri dekletih smo dobili novo zmagovalko republiških turnirjev. To je postala Tjaša Novak (NTD Kajuh-Slovan), ki je v finalu s 3:2 (8, -7, -8, 8, 7) ugnala Taro Kobetič (NTS Mengeš). Finalistkama sta družbo na stopničkah delali še tretjeuvrščeni Nuša Kadiš (NTK Fužinar) in Vita Kobetič (NTS Mengeš).

Že čez slab mesec dni bo v Mengšu na sporedu vrhunec kadetske sezone. S soboto in nedeljo, 8. in 9. aprila, se bodo namreč igralci borili za letošnje naslove državni prvakov.

3. OT RS kadeti/-nje

Kadeti posamezno
Kadetinje posamezno
Kadeti lestvica
Kadetinje lestvica