NTK Iskra Letrika in NTK Logatec mladinska ekipna državna prvaka!

T.S., 10.02.2013
Državna tekmovanja, Vse novice

V letos zelo priljubljenih Ravnah na Koroškem je ta vikend potekal finale Ekipnega državnega prvenstva za mladince in mladinke. Pri fantih so se naslova veselili igralci NTK Iskra Letrika, pri dekletih pa igralke NTK Logatec.

V soboto in nedeljo, 9. in 10. februarja, je v Ravnah na Koroškem potekalo Ekipno državno prvenstvo v konkurenci mladincev. V prostorih NTK Fužinar letos potekajo številna tekmovanja, vedno znova pa se ta najtrofejnejši ženski klub zadnjih let izkaže kot dober gostitelj.

Podrobni rezultati
Mladinci
Mladinke
Peršolja ob italijanski pomoči do naslova

Tokrat je pri mladincih naslov osvojila ekipa NTK Iskra Letrika, ki je na krilih najboljšega mladega igralca v Sloveniji ta hip Ludvika Peršolje, turnir zaključila brez poraza. V soboto so fantje iz Vrtojbe v kvalifikacijski skupini nakazali, da so prvi favoriti, danes pa so ugnali še NTK Kema in NTK Muta ter tako zasluženo osvojili naslov državnega prvaka. Peršolji, ki je na celotnem tekmovanju izgubil vsega en niz, sta pomagala njegov brat Kristjan ter Luca Bressan, ki sicer nima slovenskega državljanstva in je član italijanske mladinske reprezentance.

Drugo mesto je odšlo na Dolenjsko v roke igralcev NTK Krka (Tilen Novak, Kristijan Hren, Aljaž Šmaljcelj, Peter Hribar, Miha Hribar), ki so v neposredni borbi za srebro ugnali igralce iz NTK Kema (Patrik Sukič, Damjan Zelko, Luka Norčič), ki so na koncu osvojili 3. mesto. V finalno skupino so se v soboto uvrstili še igralci iz NTK Muta (Matej Krautberger, Dejan Krautberger, Tilen Cvetko, Jan Ošlak), ki so se po današnjih dveh porazih zadovoljili s 4. mestom.

Notranjke znova prevzele naslov prvakinj

Pri mladinkah so še 4. v petih letihz slavile igralke NTK Logatec, pri katerih je glavno vlogo odigrala neporažena Nina Zupančič, ki se po letošnji sezoni seli med članice. Do naslova so ji pomagali še Tjaša Mihevc in Kaja Okorn. Lani so bile Logatčanke 2., saj so izgubile odločilno tekmo, ker je Zupančičevo uščipnilo v hrbtu.

Logatčanke so imele največ dela z domačinkami iz NTK Fužinar Interdiskont, pri katerih sta se dobro borili dvojčici Nika in Zala Veronik (ter Lea Kadiš in Špela Kajzer), toda Notranjke so zmagale s 5:4.

Drugo mesto je odšlo na Primorsko k ekipi NTK Arrigoni (Maja Milenkovski, Urška Čokelj, Katrina Sterchi), tretje pa so bile že prej omenjene domačinke. Pri dekletih je bilo sicer zelo tesno, saj je zaradi navzkrižnih zmag prišlo do kroga, najkrajšo pa so potegnile igralke NTK Muta (Gaja Paradiž, Nika Naglič, Nuša Tomis), ki so tako končale na nehvaležnem 4. mestu.