Novo slavje Sare Tokić, Kocjančič prevzel 1. mesto na lestvici

T.S., 04.06.2017
Državna tekmovanja, Vse novice

V Preserju je bil v soboto, 3. junija, odigran 1. TOP-8 RS za mlajše kadete in mlajše kadetinje. Zadnji državni turnir pred Mastersom, ki bo na sporedu prihodnjo soboto je okronal Mihaela Kocjančiča (NTK Arrigoni) in Saro Tokić (NTK Letrika).

Kocjančič je letos že slavil na državnem prvnestvu za mlajše kadete, tokrat pa je potrdil, da je ta hip naš najboljši mlajši kadet, saj je v 1. kvalitetni skupini dobil vseh 7 obračunov. Za zmago je moral Primorec sicer pošteno garati, saj je na poti oddal 9 nizov, pri čemer je dvakrat kožo reševal v podaljšku petega niza. Na drugem mestu je končal Aljaž Goltnik (NTS Mengeš), tretji pa je bil še en Mengšan Dejan Jokič.

Na Mastersu bo zelo pestro, saj bo v igri 1. mesto na državni jakostni lestvici. Trenutno si Kocjančič in Jokič s 5100 točkami delita prvo mesto, a Goltnik na tretjem mestu za njima zaostaja le za 100 točk.

V 2. kvalitetni skupini je bil najboljši Aljaž Fortuna (NTK Vesna), v tretji pa Jure Kraker (NTK Muta).

Tokićeva do druge zmage v sezoni

Nečakinja Bojana Tokića, Sara Tokić, je včeraj osvojila še svoj drugi turnir v sezoni. Do zmage je prišla brez poraza ob izgubi 7 nizov. Najtežje delo je imela proti drugouvrščeni Nuši Kadiš (NTK Fužinar), proti kateri je slavila s 15:13 v petem nizu. Kadiševa je turnir končala s 6 zmagami, tako da sta o zmagovalki dejansko odločili le dve točki. Tretje mesto je zasedla Blažka Harkai (NTK Kema).

Prišlo je tudi do spremembe na samem vrhu lestvice. Tam se sedaj prvič nahaja Tokićeva, ki ima pred Mastersom 450 točk prednosti prd prej vodilno Gajo Kobetič, ki je tokrat v Preserju zasedla zanjo skromno 5. mesto.

Zmagovalka druge kvalitetne skupine je postala Kiara Šegula (Tujina), v zadnji skupini pa je bila najboljša Kim Kastelic (NTK Krka).

1. TOP-8 RS MK

Rezultati mlajši kadeti
Rezultati mlajše kadetinje
Lestvice mlajši kadeti
Lestvice mlajše kadetinje