Na prvem Topu za mladince zmaga na Goriško in Notranjsko

T.S., 02.12.2012
Državna tekmovanja, Vse novice

V Tržiču je danes potekal 1. Top RS za mladince in mladinke. V konkurenci najboljših mladincev v državi sta pričakovano slavila Ludvik Peršolja in Nina Zupančič.

Peršolja in Zupančičeva brez konkurence

Prva decembrska nedelja je poleg snega prinesla tudi 1. Top 8 za mladinke in mladince. Na turnirju, kjer nastopajo zgolj najboljši igralci in igralke sta se izkazala trenutno najboljša mladinca v državi Ludvik Peršolja iz NTK Iskra Letrika in Nina Zupančič iz NTK Logatec. Ludvik je izgubil samo proti Eriku Paulinu (5. mesto), Nina pa je turnir zaključila brez poraza.

Pri fantih je v 1. kvalitetni skupini 2. mesto zasedel Patrik Sukič, tretji pa je bil Deni Kožul, pri dekletih pa sta Nini družbo na zmagovalnem odru delali še dvojčici Veronik. Zala je bila druga, Nika pa tretja.

1. kvalitetna skupina mladinci: 1. Ludvik Peršolja, 2. Patrik Sukič, 3. Deni Kožul, 4. Darko Jorgić, 5. Erik Paulin, 6. Tilen Novak, 7. Mario Kolbl, 8. Iztok Dolamič
1. kvalitetna skupina mladinke: 1. Nina Zupančič, 2. Zala Veronik, 3. Nika Veronik, 4. Tamara Pavčnik, 5. Katrina Sterchi, 6. Maja Milenkovski, 7. Urška Čokelj, 8. Rebeka Lukič

2. kvalitetna skupina mladinci: 1. Aljaž Šmaljcelj, 2. Dejan Krautberger, 3. Andrej Najdič Andrin
2. kvalitetna skupina mladinke: 1. Tjaša Mihevc, 2. Gaja Paradiž, 3. Sabina Dobrin

3. kvalitetna skupina mladinci: 1. Peter Hribar, 2. Žan Napast, 3. Črt Grm Urbančič
3. kvalitetna skupina mladinke: 1. Kaja Okorn, 2. Sara Maraž, 3. Pia Grm Urbančič

Foto: arhiv NTZS (www.ntzs.si)