Na Muti znova slavje Darka Jorgića in Zale Veronik

T.S., 09.03.2014
Državna tekmovanja, Vse novice

V športni dvorani Osnovne šole Muta so se danes na 3. odprtem turnirju RS v letošnji sezoni zbrali najboljši slovenski mladinci in mladinke. Na vrhu zmagovalnega odra je bilo znova vse po starem.

Trenutno najperspektivnejši mladi igralec v Sloveniji Darko Jorgić je slavil še na petem letošnjem republiškem turnirju pri mladincih. Najboljši je bil že na 1. in 2. odprtem turnirju, turnir Top-8 je osvojil brez izgubljenega niza, svoj NTK Krka Novo mesto pa je na ekipnem državnem prvenstvu popeljal do naslova prvakov. V letošnji sezoni ima tako pri mladincih neverjetno statistiko 38 zmag in 1 poraz, katerega mu je na EDP prizadejal Tom Šfiligoj, ki se že več kot 2 meseca znova ubada s poškodbo gležnja in je izpustil tudi današnji turnir.

Jorgić je v finalu s 3:1 premagal Denija Kožula, ki letos še ni našel recepta za svojega soseda iz Namiznoteniškega trening centra Slovenije. Na odru za zmagovalce sta stala še Patrik Sukič in Erik Paulin. Sukič je v četrtfinalu proti domačinu Tilnu Cvetku že zaostajal s 5:9 v odločilnem nizu, vendar mu je nato uspel preobrat, v polfinalu pa ga je povsem nadigral Kožul.

Pri mladinkah smo še enkrat več videli finalni obračun med dvojčicama Veronik. Levoroka Zala je bila tudi tokrat uspešnejša in je Niko premagala z rezultatom 3:1. Za Zalo, ki je tudi kandidatka za pot na letošnje ekipno svetovno prvenstvo, je to še četrta zmaga na letošnjih srečanjih mladink. Popolni izkupiček ji je preprečila danes tretja Tamara Pavčnik, ki je osvojila Top-8, danes pa je morala Zali po štirih nizih priznati premoč v polfinalu. Med najboljše štiri se je prebila še ena Korošica in sicer Gaja Paradiž.

3. OT RS za mladince
Rezultati mladinci
Rezultati mladinke

Lestvica mladinci
Lestvica mladinke