Na Muti pričakovana zmagovalca in presenetljiva finalista

T.S., 17.03.2013
Državna tekmovanja

Na Muti je danes potekal še 3. Odprti turnir Republike Slovenije za kadete in kadetinje. Na turnirju smo bili priča kar lepemu številu presenečenj, povsem na vrhu pa sta se vseeno pričakovano znašla Darko Jorgić in Tamara Pavčnik. Pri kadetih presenetil Peter Hribar, pri kadetinjah pa Aleksandra Vovk. Naslednjič se bodo najboljši slovenski kadeti in kadetinje skupaj zbrali na Državnem prvenstvu za posameznike in dvojice, ki bo 21. in 22. aprila potekalo v Komendi pod vodstvom NTS Mengeš.

Rezultati
3. OT RS za kadete in kadetinje

Letos se zdi, da vse poti vodijo na Koroško in tudi za 3. OT RS za kadete, so se igralci in njihovi trenerji odpravili proti severu Slovenije. Na Muti so se tako še zadnjič v sezoni na tovrstnem turnirju zbrali najboljši kadeti in kadetinje.

Pri fantih je status najboljšega kadeta še enkrat več potrdil Darko Jorgić, ki je v finalu brez težav s 3:0 premagal domačina Tilna Cvetka, ki je glavnino svojega posla opravil že v polfinalu, kjer je premagal Erika Paulina. Dobro formo z MP Italije je v domače dvorane prenesel tudi Peter Hribar, ki je v četrtfinalu proti klubskemu prijatelji Aljažu Šmaljclju slavil s 3:2 in osvojil svojo prvo posamično medaljo na kadetskih tekmovanjih pod okriljem NTZS.

Tekmovanje deklet je danes postreglo s kar nekaj presenečenji, še enkrat več pa lahko ugotovimo, da je skozi čeri najboljše priplula 1. kadetinja v državi Tamara Pavčnik. V finalu se je igralka iz Hrastnika pomerila s presenečenjem turnirja Aleksandro Vovk, ki je v četrtfinalu in polfinalu poskrbela za razočaranje v taboru domačih deklet. Najprej je mlada igralki iz Mojstrane z rezultatom 3:1 premagala 2. nosilko turnirja Gajo Paradiž, nato pa v polfinalu s 3:0 še 3. nosilko turnirja Niko Naglič. Vovkova je dobro igro prikazala tudi v finalu, vseeno pa je na koncu s 3:1 slavila Pavčnikova, ki bo prva favoritnija za zmago tudi na državnem prvenstvu.

Aleksandra Vovk je nase opozorila z dvema lepima zmagama v četrtfinalu in polfinalu.

Aleksandra Vovk je nase opozorila z dvema lepima zmagama v četrtfinalu in polfinalu.

Tretje mesto je poleg Nike Naglič osvojila še Katrina Sterchi.

Rezultati 3. OT za kadete:

fantje

finale
Darko Jorgić – Tilen Cvetko 3:0

polfinale
Darko Jorgić – Peter Hribar 3:0
Tilen Cvetko – Erik Paulin 3:1

dekleta

finale
Tamara Pavčnik – Aleksandra Vovk 3:1

polfinale
Tamara Pavčnik – Katrina Sterchi 3:1
Aleksandra Vovk – Nika Naglič 3:0