Na finalu šolskega prvenstva Slovenije presenečenje v obliki Aljaža Šmaljclja

T.S., 31.05.2013
Državna tekmovanja, Vse novice

Na Muti se je včeraj s finalom končalo letošnje Šolsko prvenstvo Slovenije v namiznem tenisu. V kategoriji učencev in učenk, ki so registrirani igralci, je bilo tekmovanje izjemno kvalitetno, skorajda na ravni republiškega turnirja TOP. Pri fantih je za presenečenje poskrbel Aljaž Šmaljcelj, pri dekletih pa sta domačinki razveselili organizatorje.

Povsem ob koncu sezone, se je včeraj, 30. maja, v športni telovadnici OŠ Muta odvil finale Šolskega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu. Čeprav tekmovanje nima posebne veljave, pa sta bili tako organizacija s strani vedno marljivih Mučanov in kvaliteta na turnirji nesporni.

V najmočnejši kategoriji učencev in učenk so tako nastopili praktično vsi državni kadetski reprezentanti z izjemo poškodovane Tamare Pavčnik, ki pa je stinsila zobe in zaigrala v ekipnem delu tekmovanja.

Najboljši slovenski osnovnošolci so se pomerili po sistemu vsak z vsakim. Pri fantih je na koncu z enim porazom proti klubskemu prijatelju Petru Hribarju, nekoliko presenetljivo vendar povsem zasluženo slavil Aljaž Šmaljcelj. Drugo mesto je osvojil Erik Paulin, tretji pa je bil Darko Jorgić.

Pri dekletih sta domačine navdušili Gaja Paradiž in Nika Naglič, ki sta osvojili 1. in 2. mesto, na stopničkah pa se jima je pridužila še odkritje letošnje sezone Ana Tofant.

Po notah domačih ljubiteljev namiznega tenisa se je razpletlo tudi ekipno tekmovanje, kjer je slavila OŠ Muta v postavi Tilen Cvetko, Tadej Izak, Gaja Paradiž in Nika Naglič. Drugo mesto je osvojila OŠ HNR Hrastnik, bron pa je odšel na OŠ 8 Talcev Logatec.

Omeniti velja tudi plemenito iniciativo NTZS, ki je prostor na tekmovanju ponudila tudi otrokom invalidom. V tej konkurenci je prvo mesto osvojila Urška Rojc iz OŠ Cirius Kamnik, kjer slovijo po svojem odličnem delu s športniki invalidi.

Rezultati finala šolskega prvenstva
Ekipno tekmovanje
Učenke
Učenci
Učenci invalidi