Na drugem srečanju mladincev najboljša Ludvik Peršolja in Zala Veronik

T.S., 28.10.2012
Državna tekmovanja, Vse novice

Izola je v soboto, 27. oktobra, gostila 2. Odprti turnir Republike Slovenije za mladince in mladinke. Na turnirju, ki ga je organiziral NTK Arrigoni, je nastopilo 58 mladincev in 31 mladink, zmagi pa sta odšli na Goriško ter na Koroško.

Peršolja pri fantih, Zala pri dekletih

Na 2. OT RS za mladinke in mladince je v konkurenci mladincev zmago slavil Ludvik Peršolja iz NTK Iskra Letrika, ki je v finalu z rezultatom 3:2 ugnal Patrika Sukiča iz NTK Kema. Včeraj smo bili tako priča ponovitvi finala z lanskega Državnega prvenstva, kjer je prav tako s 3:2 v isti dvorani slavil Goričan. Tretje mesto sta si razdelila Tom Šfiligoj iz NTK Olimpija in Darko Jorgić iz NTK Hrastnik, ki se bosta čez dober teden dni skupaj z reprezentančnimi kolegi odpravila na arabski polotok, kjer bodo naši fantje najprej opravili priprave v Katarju, nato pa v Bahrajnu odigrali še turnir pod okriljem ITTF.

Rezultati
Mladinci
Mladinke

Pri dekletih je zaradi reprezentančnih obveznosti manjkala najboljša mladinka v državi Nina Zupančič, kar je najbolj izkoristila Zala Veronik iz NTK Fužinar, ki je v finalu s 3:1 ugnala domačinko Urško Čokelj. Pokal za 3. mesto sta prejeli še Nika Veronik in Tamara Pavčnik.

Mladi reprezentanti bodo sedaj počasi že začeli s tekmovanji v Evropi. Najprej kadete čaka MP Slovaške, nato pa sledijo priprave in turnir na arabskem polotoku ter MP Madžarske. Naslednje republiško tekmovanje za mladince se bo 2. decembra odvilo v Križah, kjer bo potekal 1. TOP 8 v sezoni 2012/2013.

Rezultati 2. OT RS za mladince in mladinke:

finale
Ludvik Peršolja – Patrik Sukič 3:2

polfinale
Ludvik Peršolja – Tom Šfiligoj 3:0
Patrik Sukič
– Darko Jorgić 3:1

finale
Zala Veronik – Urška Čokelj 3:1

polfinale
Zala Veronik – Tamara Pavčnik 3:0
Urška Čokelj – Nika Veronik 3:1