Mladinska ekipna naslova pričakovano v roke Krke in Mengša

T.S., 26.02.2017
Državna tekmovanja, Vse novice

Teden dni po boju kadetov za državne naslove v Izoli, so bili ta konec tedna aktivni še mladinci na Muti. Podeljeni so bili naslovi za najboljše ekipe v sezoni 2016/17. Končna zmagovalca sta bila favorita za naslov že pred tekmovanjem.

Pri mladincih letos vrh krojita igralca NTK Krka Novo mesto, Peter Hribar in Tilen Cvetko, ki sta na Koroškem potrdila svojo kvaliteto in prišla do prepričljivega naslova skupaj z bratoma Omerzel, Mitjo in Jožkom, Domnom Zupančičein Urošem Slatinškom na trenerski klopi. Hribar (z izkupičkom 12:0 si je priigral laskavi naziv MVP-ja državnega prvenstva) in Cvetko (11:0) sta bila cel vikend neporažena.

Drugo mesto so osvojili igralci NTK Arrigoni (Matija Novel, Michele Vigini in Martin Kocjančič), tretji pa so bili predstavniki NTS Mengeš I (Aljaž Frelih, Nejc Erjavec, Tim Pavli, Mark Šporar). Za odrom za zmagovalce so se zvrstile ekipe NTK Fužinar Inter Diskont, NTK Vesna, NTK Kema, NTK Muta in PPK Rakek.

Pri dekletih smo bili priča podobnemu scenariju. Varovanke Davida Orešnika v postavi Ana TofantKatarina StražarNika Kobetič in Tara Kobetič so brez težav upravičile vlogo favoritinj in se skorajda sprehodile do naslova prvakinj. Ana Tofant je bila najkoristnejša igralka prvenstva z izkupičkom 11:0, za njo se je uvrstila Stražarjeva z 8 zmagami brez poraza.

Srebrno odličje je odšlo okrog vratu igralk NTK Arrigoni (Katrina Sterchi, Lea Paulin, Manca Paljk in Kim Fink), mesto na najnižji stopnički so osvojile igralke NTK Letrika (Tina Mozetič, Gaja Mavri, Nuša Klaut in Taja Vidmar). Naprej je bil vrstni red sledeč: NTD Kajuh-Slovan, NTK Ptuj, NTK Muta, NTK Kema, NTK Vesna.

Mengšanke niso dovolile presenečenja.

EDP RS - mladinci 2016/17

Mladinci predtekmovanje 1
Mladinci predtekmovanje 2
Mladinci 1. – 4. mesto
Mladinci 5. – 8. mesto
Mladinke predtekmovanje 1
Mladinke predtekmovanje 2
Mladinke 1. – 4. mesto
Mladinke 5. – 8. mesto