Mihael Kocjančič in Gaja Kobetič v Cerknici osvojila naslova državnih prvakov

T.S., 26.03.2017
Državna tekmovanja, Vse novice

V Cerknici je v soboto, 25. marca, potekalo državno prvenstvo RS v namiznem tenisu za mlajše kadete v kategorijah posamično in dvojice. Prva nosilca prvenstva sta ostala brez naslova, zato pa sta iz ozadja odlično delo v letošnji sezoni potrdila Primorec Kocjančič in Mengšanka Kobetičeva.

Na Notranjskem bo v športni dvorani Cerknica jutri potekalo še državno prvenstvo do 21 let, zato pa so danes glavno vlogo odigrali mlajši kadeti do 13 let. Tekmovanje v konkurencah posameznikov je bilo predvsem pri puncah neverjetno napeto, dobili smo tudi novo državno prvakinjo iz družine Tokić.

Pri mlajših kadetih sta za prva favorita turnirja veljala igralca NTS Mengeš Aljaž Goltnik in Dejan Jokič, ki sta bila letos že uspešna na 1. in 2. odprtem turnirju. Žreb finalnega dela je določil, da sta se soigralca pomerila že v polfinalu, kjer je bil s 3:0 (8, 11, 11) boljši Jokič. V spodnji polovici žreba se je do finala brez večjih težav prebil Mihael Kocjančič (NTK Arrigoni), ki je v polfinalu suvereno s 3:0 (2, 7, 8) premagal Jureta Smodiša (NTK Kema).

Pred finalnim obračunom je za favorita znova veljal Jokič, ki je proti Kocjančiču dobil zadnja dva obračuna januarja in februarja letos. A Dejan je danes naletel na razpoloženega Primorca, ki je blestel in do svojega prvega naslova državnega prvaka prišel z rezultatom 3:0 (7, 4, 5).

Tekmovanje deklet se je zapletlo že v četrtfinalu, ko je Blažka Harkai (NTK Kema) s 3:0 (6, 9, 9) izločila 1. nosilko Nušo Kadiš (NTK Fužinar). Ostale nosilke od 2 do 4 so svojo nalogo opravile z odliko. V zgornjem delu je Lara Belaj (NTK Cirkovce) v polfinalu naletela na super razpoloženo Harkaijevo, ki je Štajerko premagala s 3:0 (8, 6, 4). V spodnji polovici sta se v polfinalu merili Sara Tokić (NTK Iskra) in Gaja Kobetič (NTS Mengeš). Mlajša Tokićeva je dolgo pretila, na koncu pa morala priznati premoč z 1:3 (5, -5, -9, -11).

Finalni obračun se bo zapisal v zgodovino kot eden izmed najbolj napetih in dramatičnih. Obe igralki sta napadali svoj prvi posamični naslov državne prvakinje in v najtežjih situacijah vselej prikazali odličen namizni tenis. Po takšnem obračunu lahko ponovimo staro športno misel, da bi v takih primerih moral v namiznem tenisu obstajati remi. Toda individualni športi so včasih kruti in to je danes na lastni koži izkusila Harkaijeva. Kobetičeva je naslov osvojila z rezultatom 3:2 (-7, 10, -9, 6, 11).

Gaja Kobetič je do naslova prvakinje prišla na neverjetno dramatičen način.

Mengšana in Harkaijeva revanširala posamična poraza v dvojicah

V konkurenci dvojic pri mlajših kadetih sta fanta iz Mengša Jokič in Goltnik uspela potrditi status najboljših igralcev v današnji sezoni in sta suvereno prišla do naslova državnih prvakov. V finalu sta s 3:1 (6, 11, -11, 6) premagala Kocjančiča in Nina Šegulo (NTK Ptuj). Bronasta odličja sta si razdelili dvojici Uroš Žavbi/Emanuel Kocjančič (NTK Arrigoni) in Jure Smodiš/Jan Lipič (NTK Kema).

Jokić in Goltnik sta prišla do naslova v konkurenci dvojic in tako pozabila na razočaranje med posamezniki.

Kult družine Tokić se širi naprej. To bi lahko rekli za tekmovanje dvojic pri mlajših kadetinjah. Talentirana nečakinja Bojana Tokića, Sara, je skupaj z Maško Harkai prišla do naslova državne prvakinje. Harkaijeva je bila v finalu dvojic skupaj s Saro s 3:2 (-7, 6, -8, 4, 5) boljša proti Gaji Kobetič in Nuši Kadiš – manjši obliž na rane ob porazu v finalu posameznic. Na tretji stopniči sta stali dvojici Mia Stanjko/Tina Cafuta (NTK Vesna/NTK Muta) in Lara Belaj/Kiara Šegula (NTK Cirkovce/Tujina).

DP RS za mlajše kadete

Ml. kadeti posamezno
Ml. kadetinje posamezno
Ml. kadeti dvojice
Ml. kadetinje dvojice
Ml. kadeti lestvice
Ml. kadetinje lestvice