Masters 2017: V kraljevski konkurenci najboljša Darko Jorgić in Ana Tofant

Radlje ob Dravi so v nedeljo, 11. junija, gostile zadnji turnir pod okriljem NTZS v sezoni 2016/2017. Na zaključnem Mastersu so se za kolajne, mesto na lestvici in v primeru članov tudi za kos denarne pogače, udarili najboljši igralci letošnje sezone.

Mesto na Mastersu si v kategorijah člani, mladinci, kadeti in mlajši kadeti priigra le najboljših 16 z aktualne državne jakostne lestvice, pri čemer so vsi igralci razvrščeni v finalno tabelo, kjer gre od začetka na izpadaje. Včeraj smo videli nekaj zanimivih bojev, spodaj pa si preberite kako se je vse skupaj končalo.

Pri članih sta se v finale pričakovano uvrstila Darko Jorgić (NTK Krka) in Deni Kožul (Tujina). Jorgić na poti do finala ni imel težav in je v polfinalu s 4:1 ugnal Petra Hribarja, ki se je včeraj izkazal z zmagama nad Jako Golavškom (NTK Savinja) in Tomom Šfiligojem (Tujina). Kožul je imel precej težjo pot do finala. Že v četrtfinalu se je rešil po zaostanku z 0:3 proti Luki Norčiču (NTK Kema), nato pa je v polfinalu po sedmih nizih odpravil še Mitjo Horvata (NTK Fužinar).

Finalni obračun med Jorgićem in Kožulom se je končal z zmago Hrastničana s 4:2 (4, -8, 6, -4, 1, 5). Na lestvici je sezono na 1. mestu končal Horvat, drugi je Jorgić, tretji Šfiligoj, četrti pa Erik Paulin (NTK Arrigoni).

Pri članicah je Ana Tofant (NTS Mengeš) odlično sezono sklenila na najboljši možen način in prišla do suverene zmage, potem ko je v finalu s 4:0 (5, 9, 6, 3) premagala klubsko soigralko Katarino Stražar. Stražarjeva je morala za vstop v finale proti Aleksandri Vovk sicer garati sedem nizov. Na odru za zmagovalke je stala še mlada Lea Paulin (NTK Arrigoni). Prva štiri mesta na državni lestvici pri članicah so na koncu sezone zasedle Tofantova, Paulinova, Stražarjeva in Tamara Pavčnik (NTK Hrastnik).

Še enkrat več smo pri mladincih videli finalni obračun med Tilnom Cvetkom (NTK Krka) in Petrom Hribarjem. Znova je slavil Korošec v dresu Novomeščanov, ki je bil tokrat boljši s 3:1 (9, -7, 10, 13). S tem si je tudi zagotovil 1. mesto na končni jakostni lestvici pred Hribarjem. Tretje mesto sta si včeraj razdelila Luka Breznik (NTK Fužinar) in Luka Norčič.

Zelo zanimivo dogajanje je bilo letos pri mladinkah. Mesto v polfinalu so si namreč zagotovile iste igralke kot pri članicah, toda končni razplet je bil drugačen. Ana Tofant je v polfinalu še enkrat več premagala Leo Paulin, v spodnji polovici žreba pa je prišlo do spremembe, saj je Aleksandra Vovk s 3:0 premagala Katarino Stražar. V finalu je Tofantova hitro povedla z 2:0 v nizih, a nato naletela na gorenjsko mino, ki je eksplodirala in na koncu tekmo dobila s 3:2 (-11, -7, 8, 9, 6). Na lestvici je Tofantova z velikim naskokom prišla do naziva letos najboljše mladinke.

Pri kadetih je državni prvak in 1. na lestvici Matija Novel (NTK Arrigoni) doživel presenečenje, potem ko ga je v polfinalu zaustavil včeraj super razpoloženi Jan Jevšnik (NTK Tempo). V drugem polfinalu je klubsi obračun med Aljažem Godcem in Žigo Kristijanom Žigonom (oba NTK Fužinar) pripadel slednjemu, tako da sta se v finalu udarila Jevšnik in Žigon. Tekma ni razočarala in se je zavlekla v 5. niz, tam pa je imel bolj mirne živce Jevšnik, ki je prišel do svojega največjega uspeha med kadeti, zmagal je s 3:2 (-7, 9, -9, 10, 8).

Tekmovanje kadetinj je bilo zaradi odsotnosti Lee Paulin (nastopila je pri mladinkah in članicah) precej bolj odprto. To je najbolj izkoristila Tjaša Novak (NTD Kajuh-Slovan), ki je v finalu s 3:0 (9, 8, 7) premagala Taro Kobetič (NTS Mengeš). Mesto na stopničkah sta osvojili še Ana Kovačec (NTK Kema) in Nika Belaj (NTK Cirkovce). Na končni lestvici je Paulinova kljub odsotnosti na zadnjih dveh turnirjih zadržala 150 točk prednosti pred Novakovo.

V konkurenci mlajših kadetov je Mihael Kocjančič (NTK Arrigoni) zaključil odličen konec sezone in po zmagi na državnem prvenstvu in 1. TOP-8, slavil še na Mastersu ter si tako tudi zagotovil 1. mesto na končni lestvici. V finalu se je včeraj v neposrednem boju za 1. mesto na lestvici pomeril z Dejanom Jokićem (NTS Mengeš) in po trilerju dneva slavil s 3:2 (9, 6, -4, -4, 11). Na odru za zmagovalce sta stala še Aleks Ušaj (NTK Letrika) in Aljaž Goltnik (NTS Mengeš).

Sara Tokić (NTK Letrika) je sezono kljub včerajšnjemu porazu v finalu proti Blažki Harkai (NTK Kema), ki je bila boljša s 3:1 (8, -6, 7, 6), končala na 1. mestu lestvice. Harkaijeva se je prebila na 2. mesto. Državna prvakinja Gaja Kobetič (NTS Mengeš) je včeraj izpadla že v četrtfinalu, tako da sta se 3. mesta veselili Kiara Šegula (Tujina) in Nuša Kadiš (NTK Fužinar).

Pri rekreativcih je v kategoriji do 50 let slavil Blaž Vodlan, v kategoriji nad 50 let je bil najboljši Darijan Vizjak, pri ženskah pa se je zmage veselila Lucija Grad.

Masters 2017

Člani (rezultati, lestvice)
Mladinci (rezultati, lestvice)
Kadeti (rezultati, lestvice)
Ml. kadeti (rezultati, lestvice)
Članice (rezultati, lestvice)
Mladinke (rezultati, lestvice)
Kadetinje (rezultati, lestvice)
Ml. kadetinje (rezultati, lestvice)